Sport

Győzelemmel debütált Jensen

Pal Aldrup Jensen irányítása alatt a Fehérvár KC lejátszotta első meccsét a Kiskunhalas ellen, amelyen négygólos győzelmet aratott a gárda.

Bár bekapcsolták a Köfém csarnok ventillátorait, szinte percek alatt csuromvizesek lettek a mezek, és az első félidőben a párás levegő rányomta bélyegét a játékra is. Kétségtelen, hogy a szezon első felkészülési meccsén mondhatjuk azt is, hogy az eredmény másodlagos, hiszen a fő hangsúly a játékon, a figurák gyakorlásán van, ám egy győzelem igazán jót tesz (tett) a lelkeknek.

A fehérvári csapat jobb oldalán történtek mélyreható változások a nyári szünetben, ismét a szélen tapsolhattak a Veszprémből egyéves kitérő után visszatért Azari Fruzsinának a szurkolók. Mellette robotolt, és a védekezésből aktívan kivette a részét az együttes régi-új tagja, Emberovics Míra is. Az első játékrészben még igencsak csikorogtak a kerekek, hullámzott a játék, és Pal Oldrup Jensen is gondterhelten nézegette lányait. A szünet után még egy darabig a vendégeknél volt az előny, majd a 48. percben egyenlített a Fehérvár KC, és már ezután nem engedte ki a kezéből a meccset.

Elsőre nem volt rossz, de legközelebb már nem biztos, hogy egy félidő, vagy tíz perc játék elég lesz a győzelem kivívásához.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár KC – Kiskunhalas NKSE 25-21 (9-9)

Székesfehérvár, 200 néző

Vezette: Németh M., Polgár

Fehérvár KC: Szikora – Azari 4, Emberovics 2, Tilinger 4 (2), Horváth B. 2, Triscsuk 7 (4), Vaszari 3

Csere: Trimmel (kapus), Rádl 2, Becséri K. 1, Németh K., Lelkes, Kuhinkó, Németh N., Zsigmond V.

Edző: Pal Oldrup Jensen

Kiskunhalas NKSE: Pethő – Sterbik, Drávai 5 (2), Szamoránszky A. 5, Takács B., Barna 3, Varga D. 5

Csere: Mozga, Schwarcz (kapusok), Valovics, Fehér V. 1, Fauszt 1, Földes K. 1, Selmeczi, Tápai A., Csákovics

Edző: Vladimir Golovin

Az eredmény alakulása: 6. p.: 1-3, 11. p.: 4-3, 17. p.: 5-7, 24. p.: 9-7, 28. p: 9-9, 35. p.: 10-11, 42. p.: 14-16, 48. p: 17-17, 53. p.: 21-19, 58. p.: 24-20

Kiállítások: 2 illetve 12 perc

Hétméteresek: 8/6 illetve 2/2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik