Sport

Nadal spanyol teniszsikert remél

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A címvédő Rafael Nadal sérülés miatt visszalépett az olimpiától, ám abban bízik, hogy valamelyik honfitársa nyeri meg a férfiteniszezők versenyét.

Az Eurosport készített interjút az ibériai játékossal az ötkarikás játékok kapcsán. Rafael Nadal elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem lehet ott Londonban, de a térdsérülése nem jött rendbe és nem akart kockáztatni. Abban ugyanakkor nagyon bízik, hogy spanyol játékos nyakéba akasztják az aranyat.

„A tenisz az olimpián nagyon speciális versenyszám, ugyanis bárki nyerhet a lebonyolításnak és a füves borításnak köszönhetően. Hazafias figura vagyok, szóval nagyon remélem, hogy David Ferrer, vagy valamely másik spanyol nyeri meg az olimpiát” – mondta Nadal, akinek kedvében Ferrer mellett Nicolás Almagro, Fernando Verdasco és Feliciano Lopez járhat.

Rafa abba is beavatott minket, miért épp a teniszt választotta, miközben hivatásos labdarúgó is lehetett volna:

„Jobban szerettem teniszezni, még ha imádom is a labdarúgást. Azt hiszem jó döntést hoztam. A teniszben egyedül vagy a pályán, senki sem segíthet rajtad, csak Te saját magadon. A csapatsportokban ez egy kicsit másabb, mert például a fociban, ha nem megy jól a játék, ott vannak még a csapattársaid a pályán. Teniszbe, ha rosszul megy, kiestél. Ezért is mentális sport ez, minden nap száz százalékot kell kiadnod magadból és mentálisan is a topon kell lenned” – mondta Nadal, aki újabban a pókerasztalok környékén is egyre többször felbukkan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik