Sport

Berki és Hidvégi is remekelt az edzésen

Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka saját bevallása szerint jól sikerült pódiumedzést teljesített szerdán, két nappal a londoni olimpia megnyitója előtt.

Berki Krisztiánt és a másik magyar férfi indulót, Hidvégi Videt egy vegyes csoportba sorolták a North Greenwich csarnokban rendezett gyakorláson, amelyet a pontozóbírók is megtekintettek. A magyarok csak lovon tréningeztek, a többiek más szereken is edzettek.

„Jól érzem magam, és jól sikerült a szerdai edzés. Könnyen ráhangolódtunk Londonra. Egy picit a sok biztonsági ellenőrzés miatt nehézkes A-ból B-be eljutni, de mindennel elégedettek vagyunk” – nyilatkozta a pódiumedzés után Berki.

Hidvégi Vid elárulta, fáj egy kicsit a bal alkarja, ezért csak részletekben tudta bemutatni versenygyakorlatát, de így is odatette magát.

„Elég jól sikerült az gyakorlásom. Az edzőm, Laufer Béla is elégedetten elemzett a végén. Jó azt látni, hogy az olimpiai falu benépesedett, és nagyon várom már a versenyt” – tette hozzá Hidvégi.

Karácsony István, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) technikai bizottságának magyar tagja, a pénteken kezdődő londoni olimpia férfi talajversenyének főellenőre. Ő is megnézte a szerdai edzést.

“A szerdai pódiumedzésen a helyemen, a talaj zsűriasztalnál ültem, és éppen mellettünk volt a lólengés. Persze, hogy félszemmel Krisztiánt és Hidvégi Videt figyeltem. Úgy láttam, mindketten jó állapotban vannak, és ahogy ilyenkor illik, jó benyomást keltettek a pontozókban” – mondta Krácsony, aki Berkit egyik legnagyobb riválisával, a brit Louis Smith-szel is összehasonlította:

“Berki egyértelműen szebb és elegánsabb gyakorlatra képes. Lehet, hogy egy részpontszámban jobb a brit tornász, de az összesített eredmény számít. Az pedig tévhit, hogy ilyenkor a pontozók a hazai versenyzőt segítenék: mindenki a gyakorlatot nézi, nem azt, hogy ki mutatja be. Az természetesen Smith-t feldobhatja, hogy sok ezren szurkolnak majd neki.”

Böczögő Dorináék csütörtökön bonyolítják le a pódiumedzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik