Sport

Lesérült a magyar olimpikon riválisa

Maja Wloszczowska (maja wloszczowska)
Maja Wloszczowska (maja wloszczowska)

Súlyos sérülés miatt nem indulhat a londoni olimpián Maja Wloszczowska, a lengyelek pekingi ezüstérmes hegyikerékpárosa, Benkó Barbara egyik ellenfele.

A pénteken kezdődő játékok egyik esélyese olaszországi edzésén bukott, eltört a lábközépcsontja, így közel három hónapig nem versenyezhet.

A bringás pályafutása legrosszabb napjának nevezte balesetét, és kerekesszékben ülve, sírva mondta el, mennyire le van törve, hogy dobogóesélyt szalasztott el.

A viadal egyetlen magyar indulójának, Benkó Barbarának edző-édesapja elmondta: Wloszczowska valóban az egyik éremvárományos volt, így lánya esélyei is nőttek kissé egy jobb helyezés elérésére. 

“Barbi a harminc induló közül a legjobb húszba szeretne bekerülni. Most minden bizonnyal a lengyelek egy olyan versenyzőt indítanak a megsérült Wloszczowska helyett, aki lányom számára is legyőzhető” – jegyezte meg az első magyar női hegyikerékpáros olimpikon édesapja.

Benkó Barbara az olimpia előtt még rajthoz áll a franciaországi Val d’Isere-ben rendezendő Világkupán, ahova kedden utazott el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik