Sport

A Mocsai-csapat megverte az olimpiai bajnokot

kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)
kézilabda válogatott (olimpia 2012, kézilabda válogatott, london 2012)

A szombaton Franciaországba érkező magyar férfi-kézilabdaválogatott idegenben győzte le 23-22-re a francia csapatot.

A magyar válogatott szombaton utazott Dunkerque-be, hogy megmérkőzzön az olimpiai bajnok franciákkal, akik a mieinket választották az ötkarikás játékok előtti utolsó ellenfelüknek.

A kezi.hu tájékoztatása szerint Fazekas Nándor kezdett a magyar kapuban, először bravúrral védett, majd ő is szemlélte, ahogy a gallok 4-1-re elhúznak. Az első félidőben a franciák uralták a játékot, de a játékrész végén már a magyarok is bátran és szellemesen támadtak.

A fordulást követően megváltozott a játék képe, Lékai gólja után Perez, majd Császár talált be, máris 14-14 volt az eredményjelzőn. Sőt, 5-0-s rohamot indított a magyar válogatott, 16-14-re már vezetett is. Mocsai Lajos keveset, a francia kapitány többet cserélt, 20-19-es francia vezetés után felváltva estek a gólok.

Az utolsó percben Császár Gábor előbb egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte, a mieink így nagy skalpot begyűjtve utazhatnak tovább Londonba.

“Drámai végjátékban sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést” – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. “A franciákat 5-6 ezer szurkoló segítette, mégis nagyon jól helytálltunk idegenben, egy igen erős csapat ellen. Az is jó volt, hogy látszódott: fizikailag bírjuk a világ- és olimpiai bajnok ellen, de semmiképpen nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet! Az olimpia más lesz, ott igazi tétre mennek a mérkőzések majd a legutóbbi Eb első négy helyezettje, valamint Ázsia legjobbja ellen.

Sok tanulságul is szolgált a meccs, hiszen nem ez volt az első eset, hogy a kezdő 10-15 percben lanyhábban, nem kellő keménységgel játszunk. A siker persze fontos, szükség van rá, mert ettől is jobban összekovácsolódik a csapatunk. Szeretnénk az olimpiáig hátra lévő egy hetet hasznosan tölteni, lesz még erősítő edzés is, és kedden találkozunk a britekkel egy edzőmeccs erejéig. Hogy lesz-e változás a keretben, majd eldöntöm, de tény, most jól játszottunk” – így a szövetségi kapitány.

A mieink a brit fővárosban még egy nem hivatalos mérkőzésen játszanak Nagy-Britanniával is a játékok kezdete előtt.

Egy kis ízelítő a teltházas mérkőzés hangulatából

Eredmény, felkészülési mérkőzés

Franciaország – Magyarország 22-23 (14-11)

Franciaország: Omeyer, Karaboué (kapusok), Abalo, Accambray, Barachet 1, Dinart, Fernandez 1, B. Gille 1, G. Gille, Guigou 1, Honrubia 2, Joli 4 (2), Karabatic 4, Mahé, Narcisse 5, Nyokas, Sorhaindo 2. Szövetségi kapitány: Claude Onesta.

Magyarország: Fazekas, Mikler, Liszkai (kapusok), Császár 7 (4), Gulyás 2, Harsányi 1, Ilyés, Iváncsik G. 1, Laluska, Lékai 1, Mocsai 1, Nagy L. 4, Pérez 2, Schuch, Vadkerti 2, Zubai 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik