Sport

Amerikai dominancia jellemezte a világbajnokságot

amerikai zászló (amerika, usa, zászló, )
amerikai zászló (amerika, usa, zászló, )

Az amerikai játékosok mindent vittek az idei World Series of Pokeren, 61 címből 46-ot ők gyűjtöttek be, Kanada zárt a második helyen, 3 karkötővel.

Nem sok babér termett az amerikai kontinensen kívül élő játékosoknak a 2012-es világbajnokságon, a lehetséges 61 karkötőből az USA és Kanada 49 címmel zárt – írja a Poker.hu.

Bár nem volt nehéz előre megjósolni, hogy minden bizonnyal az amerikai zsugások nyerik a legtöbb eventet az idei WSOP-n, a dominanciájuk mégis meglepően nagy volt.

Összesen 61 különböző versenyt rendeztek az elmúlt másfél hónap alatt, ezalatt 46 bajnoki cím került amerikai játékoshoz, 3 pedig kanadaihoz. Németország két bajnoki arannyal végzett a dobogó alsó fokán, ami kicsit meglepő volt, hiszen a regnáló világbajnok, a német Pius Heinz csúfosan leszerepelt.

A megmaradó címeket 10 nemzet fiai szállították, 1-1 aranyat nyert Anglia, Franciaország, Oroszország, Olaszország, Hollandia, Belgium, Japán, Ukrajna, Csehország és Bulgária.

Mi magyarok, bár nem teljesítettünk rosszul, mindössze két darab döntő asztalos szereplést értünk el, igaz a második ebből igazi hőstett, ugyanis Koroknai András első magyarként jutott a 10 ezer dolláros főverseny fináléjába.

Abba a fináléba, ahol nem meglepő módon nyolc amerikai zsugás lesz az ellenfele, akik mind veszélyes kártyások. Reméljük azonban, hogy magyar virtus mindent legyőz majd, és az októberi döntő után a „ria, ria, Hungária” szólamot lehet majd hallani az eredményhirdetés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik