Sport

Serenát nem lehet megállítani

serena williams (serena williams, )
serena williams (serena williams, )

Nyolc nappal azt követően, hogy megnyerte a wimbledoni tenisztornát, Serena Williams Stanfordban is nyert.

Amerikai döntőt rendeztek a 740 ezer dollár összdíjazású, kaliforniai tornán, az akklimatizációval küzdő Serena Williams ellenfele ugyanis honfitársa, a mindössze 20 esztendős CoCo Vandeweghe volt. Az első szettben Serena 3-2-re is vezetett, azonban élete első WTA-tornadöntőjét játszó riválisa fordított és elhúzott 5-3-ra.

Több sem kellett a felpaprikázott Serenának, a wimbledoni győztes zsinórban négy gémet nyert meg, így 7-5-re diadalmaskodott az első szettben, a többi közt egy játszmalabdát is hárítva.

A második felvonásban 1-1 után ismét sebességi fokozatot váltott Williams, Vandeweghe hiába kapaszkodott vissza 4-1-ről 5-3-ra, tíz évvel idősebb ellenfele hozta saját adogatását, így két szettben megnyerte a tornát.

Serena győzelme:

„Pont annyit hoztam ki magamból, ami elegendő volt a sikerhez. Mindenesetre játszhattam volna jobban, erősebben is, de sok pozitívum volt a teljesítményemben. Mentálisan nyújtottam nagyot ezúttal” – mondta a győzelem után Williams, aki most már a londoni ötkarikás játékokra koncentrál, ahol testvérével, Venusszal párosban címvédőnek számít:

„Sokat jelentene egy aranyérem, de nem teszem fel erre mindenem.”

Eredmény – WTA-torna, Stanford (740 ezer dollár), döntő
S. Williams (amerikai, 1.) – Vandeweghe (amerikai) 7-5, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik