Sport

Poór Brigitta 6. a tereptriatlon Eb-n

tereptriatlon (tereptriatlon, )
tereptriatlon (tereptriatlon, )

Poór Brigitta 6. lett a hollandiai tereptriatlon Európa-bajnokságon, meglehetősen mostoha körülmények között.

Hollandia adott otthont a tereptriatlon Európa-bajnokságnak, amelyen a kontinens legjobbjai mellett egy triatlon legenda is rajthoz állt, ráadásul komoly meglepetést okozva mindenkinek. A női elit mezőnyben Poór Brigitta 6. helyen ért célba.

Poór Brigitta, a X2S Zaboo PRO Team versenyzője a női mezőny legjobb idejét úszva a hatalmas és jéghideg hullámokban nagyszerű kerékpározással vette fel a versenyt a profi versenyzőkkel, akik közül magasan kiemelkedett a a cseh Helena Erbenova, mert gyenge úszás után fantasztikus kerékpáros és futó idővel 3 perces előnnyel érkezett célba az osztrák Carina Wasle előtt.

A viharos óceán mellett a versenyzőknek a homokdűnékkel is meggyűlt a bajuk, hiszen vagy mély és instabil vagy ragadós és csúszós talajon kellett a hatalmas szélben kerékpározniuk, amely a legtöbb hegyikerékpárosnak kifejezetten idegen közeg. A szabályok szerint több futamban indított versenyen nagyon sok bukás volt, de szinte sérülés nélkül úszta meg mindenki.

A férfiaknál a tavaly Visegrádon Európa-bajnoki címet szerző spanyol Victor Manuel Del Corral Morales győzött szoros versenyben a belga Kris Coddens előtt. Itt a terep különösen megtréfálta a kősziklákhoz és meredélyekhez szokott versenyzőket, a legjobbak közül többen is csak a mezőny második felében végeztek.

A 4. helyen befutó Rob Barel ma már 55 éves, a triatlon születésénél is jelen volt, eredményei a legjobbak közé sorolták. Az utóbbi években szinte csak tereptriatlon és duatlon versenyeken indul.

Eredmény – Tereptriatlon Eb, Hollandia

Nők:
1. Helena Erbenova (cseh) 2:09:51 óra
2. Carina Wasle (osztrák) 2:12:08
3. Maud Golsteyn (holland) 2:14:28
…6. Poór Brigitta 2:21:18

Férfiak:
1. Victor Manuel Del Corral Morales (spanyol) 01:51:51
2. Kris Coddens (belga) 01:52:02
3. Brice Daubord (francia) 01:53:21
4. Rob Barel (holland) 01:53:49

Ajánlott videó

Olvasói sztorik