Sport

Felemás sorsolás a kézi-BL-ben

mkb veszprém (mkb veszprém, )
mkb veszprém (mkb veszprém, )

Pénteken Németországban kisorsolták a kézilabda női és férfi Bajnokok Ligájának csoportjait.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a hölgyek mezőnyében a kétszeres KEK-győztes Ferencvárosnak nem egy négyes csoportban, hanem csak egy oda-visszavágós párharcban kell kiharcolnia a főtáblára kerülést a szlovák IUVENTA Michalovce ellen.

Ha a Fradi túljút a szlovák csapaton, akkor a BL-főtábláján a C csoportba kerülnek, a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgograd és a svéd Sävehof mellé.

“A Győr csoportját ugye alapból nem kaphattuk, az A csoport pedig sokkal rosszabb lett volna. – nyilatkozta a handball.hu-nak Elek Gábor vezetőedző. – A három lehetséges csoportból szakmailag a középsőt kaptuk, utazás szempontjából pedig a legrosszabbat. Összességében úgy gondolom, hogy a Iuventán magabiztosan tovább kell lépnünk. Ha be tudunk jutni – márpedig be kell jutnunk – a főtáblára, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra, de nyilván a pillanatnyi forma, a sérülések számítani fognak. Nem rosszak a kilátásaink, de első bálozók vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek.”

Az alanyi jogon főtáblás, BL-ezüstérmes Győri Audo ETO KC a B csoportba került, így Görbiczék a szlovén Krim Ljubljana, a horvát Podravka Koprivnica, és a 3. selejtezőtorna győztese – az U Jolidon Cluj, Rosztov-Don, Zajecsar, Muratpasa Antalya négyesből –  ellen harcolhatják majd ki a továbbjutást.

“Mindkét ellenfelünket, a Ljubljanát és a Podravkát is jól ismerjük. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzésekre kerül sor már az első csoportkörben is. Az, hogy mennyire számít jó csoportnak a B jelű kvartett, majd akkor dől el, ha megtudjuk, ki kvalifikálja magát a selejtezőből” – mondta a klub honlapján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

A férfiak mezőnyében az MKB Veszprém nagyon erős ellenfeleket kapott: a címvédő Kiel mellé sorsolták a magyar csapatot, valamint a veszprémiek megkapták az ezüstérmes Atlético Madridot, a Savehofot, a Celjét és a 3. selejtezőtorna győztesét, mely csapat vagy a román Constanta, a szlovák Tatran Presov, az izraeli Maccabi Risón Lecijón, vagy az olasz Bozen lesz.

Szintén nem lesz könnyű helyzetben a Pick Szeged, mivel a Barcelona, a Croatia Osiguranje Zagreb, a Schaffhasuen, a Füchse Berlin és a Besiktas-Dinamo Minszk párharc győztesén kell túljutniuk a csoportból.

A kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztásai

Férfiak:
A csoport:
Montpellier (francia), Csehovszki Medvegyi (orosz), SG Flensburg-Handewitt (német), Ademar Leon (spanyol), az 1. selejtezőcsoport győztese, szabadkártyás csoport győztese

B csoport: THW Kiel (német), MKB Veszprém, Atlético Madrid (spanyol), IK Savehof (svéd), Celje Pivovarna Lasko (szlovén), a 3. selejtezőcsoport győztese.

C csoport:
AG Kobenhavn (dán), Gorenje Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambery (francia), St. Petersburg HC (orosz), a 2. selejtezőcsoport győztese

D csoport: FC Barcelona (spanyol), Croatia Osiguranje Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Pick Szeged, a Besiktas-Dinamo Minszk párharc győztese

Nők:
A csoport: Oltchim Valcea (román), Randers (dán), Hypo NÖ (osztrák), a 2. selejtezőcsoport győztese

B csoport: Győri Audi ETO KC
, Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), a 3. selejtezőtorna győztese


C csoport:
Larvik (norvég), Dinamo Volgograd (orosz), IK Savehof (svéd), a Michalovce-Ferencváros párharc győztese

D csoport:
Buducnost (montenegrói), Thüringer HC (német), szabadkártyás mérkőzés győztese, az 1. selejtezőcsoport győztese

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik