Sport

A női vízilabda-válogatott másodszor is kikapott Amerikában

Második mérkőzését is elveszítette amerikai túráján a magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok legjobbjaival szemben.

Merész András gárdáját legfeljebb az vigasztalhatja, hogy a nyitómérkőzésen elszenvedett kilencgólos vereség (17-8) után ezúttal “csak” hattal maradt alul a szintén a londoni olimpiára készülő – amúgy a brit fővárosban éppen a magyarokkal egy csoportban szereplő – vendéglátókkal szemben.
Eredmény: Egyesült Államok-Magyarország  14-8 (3-1, 2-1, 5-3, 4-3).

Az amerikai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint az ezúttal Los Alamitosban rendezett felkészülési meccsen 1-1 után 3-1-re, majd 3-2-ről 5-2-re léptek meg a hazaiak. Ezt követően 5-4-re még fel tudott zárkózni a magyar csapat, utána azonban a helyi közönség amerikai gólok sorának tapsolhatott. Jelesül 10-4-es előnyre tettek szert a vendéglátók, s a féltucat találatnyi különbség megmaradt a végére is.

Az Egyesült Államok csapata két büntetőből egyet, 12 emberelőnyéből pedig hatot, míg a magyar válogatott 10 fórjából ötöt értékesített.

A két együttes harmadjára magyar idő szerint szombat hajnalban mérkőzik meg, a négymeccses széria újabb helyszíne San Diego lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik