Sport

Eb-győztesekkel készülnek a spanyolok az olimpiára

Jordi-Alba-David-Silva(960x640).jpg (jordi alba, david silva, )
Jordi-Alba-David-Silva(960x640).jpg (jordi alba, david silva, )

Három friss Európa-bajnok labdarúgó is ott lehet a spanyol csapatban a londoni olimpián.

Kedden a Spanyol Labdarúgó Szövetség kihirdette bő, 22 fős olimpiai keretét, melyben ott van Jordi Alba, Javi Martinez és Juan Mata is, akik vasárnap Eb-t nyertek. Ezt a későbbiekben 18 főre kell szűkíteni.

Alba remek játékkal vétette észre magát a kontinenstornán, így nem csoda, hogy időközben 14 millió euróért megvásárolta őt a Barcelona a Valenciától. Matát sokan hiányolták a csapatból, ugyanis a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő középpályás szinte végig a kispadot koptatta, azonban a döntőben neki szánt három perc is elegendő volt arra, hogy gólt szerezzen az Olaszország elleni 4-0 alkalmával. Martinez az írek elleni mutathatta meg, mit is tud.

A bő keret többi tagjának is igen jól csengő neve van, elég csak a Manchester United kapusát, David De Geát, az Atlético Madridot a Borussia Mönchengladbach kedvéért elhagyó Dominguezt, a Barcelona tehetséges középpályását, Thiagót, vagy a Matracosok támadószekciójában villogó Adriánt említeni.

Az olimpiára készülő spanyol válogatott bő kerete

Kapusok: De Gea (Manchester United), Robles (Atletico Madrid), Marino (Villarreal)

Védők: Azpilicueta (Marseille), Alba (Valencia), Martinez (Athletic Bilbao), Dominguez (Borussia Mönchengladbach), Montoya (Barcelona), Botia (Sporting Gijon), San Jose (Athletic Bilbao), Martinez (Real Sociedad)

Középpályások: Thiago (Barcelona), Herrera (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Romeu (Chelsea), Isco (Malaga), Mata (Chelsea), Muniain (Athletic Bilbao)

Csatárok: Adrian (Atletico Madrid), Vasquez (Espanyol), Tello (Barcelona), Rodrigo (Benfica)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik