Sport

Kikapott a világelső Marija Sarapova

sarapova (sarapova, )
sarapova (sarapova, )

A wimbledoni teniszbajnokságon folytatja menetelését az osztrák Paszek, kiesett ugyanakkor az első helyen kiemelt orosz.

Czink Melinda ellen még nem, a kínai Zheng ellen viszont már megszenvedett Serena Williams, aki négyszer nyerte meg korábban az angol nyílt teniszbajnokságot.

A negyedik fordulóban a meglepetésember kazah Shvedova (aki szabadkártyával indul, mellesleg a Roland Garroson elődöntőt játszott) is megizzasztotta az amerikait, aki azonban végül a harmadik szettben győzni tudott.

Az osztrák Paszek korábban búcsúztatta a belga Wickmayert, a francia Cornet-t és a dán Caroline Wozniackit. A negyedik fordulóban aztán az olasz Vincit is legyőzte, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Továbbment a címvédő cseh Kvitova is, aki nagy csatában verte az olasz Schiavonét. Később jött a nagy meglepetés, az első helyen kiemelt Marija Sarapova, aki nemrég átvette a vezetést a világranglistán, a német Lisickitől szenvedett két játszmában vereséget.

Nagy vereséget szenvedett a belga Kim Clijsters, aki sokadik alkalommal tért vissza a versenypályára. A hazaiak nagy örömlére egy brit lány verte meg 6-1, 6-1-re. Még nagyobb verést kapott a szerb Ivanovic, akit a végső sikerre is esélyesnek vélt Azarenka győzött le 6-1, 6-0-ra.

Eredmény – Wimbledoni teniszbajnokság

Nők, 4. forduló:

Serena Williams (amerikai, 6.) – Shvedova (kazah) 6-1, 2-6, 7-5
Paszek (osztrák) – Vinci (olasz, 21.) 6-2, 6-2
Kvitova (cseh, 4.) – Schiavone (olasz, 24.) 4-6, 7-5, 6-4
Lisicki (német, 15.) – Sarapova (orosz, 1.) 6-4, 6-3
Radwanska (lengyel, 3.) – Giorgi (olasz) 6-2, 6-3
Kerber (angol, 8.) – Clijsters 6-1, 6-1
Azarenka (fehérorosz, 2.) – Ivanovic (szerb, 14.) 6-1, 6-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik