Sport

Megvan a brit keret, Pearce magyarázkodik

stuart pearce (stuart pearce, )
stuart pearce (stuart pearce, )

Az olimpián induló brit labdarúgó-válogatott kapitánya kihirdette keretét, és David Beckham mellőzése miatt célkeresztbe került.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, David Beckham nem lesz ott a közös brit futballcsapatban a londoni olimpián – bármennyire is szeretett volna bekerülni a keretbe.

Stuart Pearce, a brit csapat szövetségi kapitánya most megnevezte 18-as keretét, és abban valóban nincs benne a Los Angeles Galaxyban kiváló formában játszó középpályás, aki az olimpia egyik nagykövete egyébiránt.

A brit sajtó annak rendje és módja szerint szétszedte a korábbi remek védőt, Stuart Pearce-t a döntését követően. A BBC beszámolója szerint a szakember ezt mondta: „Azokat választottam ki, akik jelenleg a legjobb formában vannak. A döntésemet egyedül, nyugodtan kell meghoznom, és vállalom érte a felelősséget is.”

„Nem tervezzük, hogy a szakmai stábban kapjon helyet”  – mondta Pearce arra a kérdésre válaszolva, amely azt feszegette, juthat-e Beckhamnek szerep a kispadon.

A brit csapatban Craig Bellamy, Ryan Giggs és Micah Richards lesz túlkoros. Korábban Ryan Giggs is azt mondta, teljesen értetlenül áll Pearce döntése előtt, ami Beckham mellőzését illeti.

A keretben egyébként 13 angol és 5 walesi játékos szerepel, Skóciát és Észak-Írországot nem képviseli labdarúgó.

A brit labdarúgóválogatott kerete:

Kapusok: Jack Butland (Anglia), Jason Steele (Anglia)

Hátvédek: Ryan Bertrand (Anglia), Steven Caulker (Anglia), Craig Dawson (Anglia), Micah Richards (Anglia), Danny Rose (Anglia), Neil Taylor (Wales), James Tomkins (Anglia)

Középpályások: Joe Allen (Wales), Tom Cleverley (Anglia), Jack Cork (Anglia), Ryan Giggs (Wales), Aaron Ramsey (Wales), Scott Sinclair (Anglia)

Támadók: Craig Bellamy (Wales), Marvin Sordell (Anglia), Daniel Sturridge (Anglia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik