Sport

Beckham kell a britek diadalához?

david-beckham(430x286)(1).jpg (david beckham, )
david-beckham(430x286)(1).jpg (david beckham, )

A brazil Alexandre Pato szerint Nagy-Britanniának komoly esélye van rá, hogy érmet szerezzen az olimpián, főleg ha David Beckham is pályára lép.

A londoni olimpia lehet a gyógyír az olaszok ellen büntetőpárbajban alulmaradó angol szurkolók számára, legalábbis a brazil Alexandre Pato úgy véli, hogy a brit csapat lesz az ötkarikás játékokon az egyik legfélelmetesebb ellenfél, különösen akkor, ha igaz a híresztelés, és David Beckham is pályára lép.

Az AC Milan labdarúgója úgy látja, hogy volt csapattársa képességei és kiváló vezetői tulajdonságai hasznára válnának az angol csapatnak, már amennyiben rá esne Stuart Pearce edző választása.

Vigyázni kell rá, amikor passzol, amikor kapura lő, vagy amikor szabadrúgást végez, mindegyik pozícióban igazi kincsnek minősül” – méltatta Pato Beckhamet.

Az ötkarikás játékokon a labdarúgás a 23 év alatti játékosok tornája, de minden válogatott szerepeltethet három „túlkoros” játékost. A britek esetében felmerült Ryan Giggs, Gareth Bale, Frank Lampard, Joe Cole és Craig Bellamy neve is.

Pato és csapata július 20-án barátságos mérkőzésen találkozik majd a házigazdákkal, és szeretné, hogy a következő hetekben ez lesz az egyetlen összecsapásuk. „Remélem, hogy csak barátságos meccsen játsszunk ellenük, mert az olimpián nagyon nehéz ellenfél lesznek, főleg hazai pályán”.

A 22 éves brazil labdarúgó egyébként élete második olimpiájára készül, nem kisebb célkitűzéssel, minthogy megszerezzék az első olimpiai aranyérmet Brazíliának, miután 2008-ban „csak” a bronzzal kellett beérniük Pekingben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik