Sport

Sokat fizettek, keveset látnak az olimpiából

olimpiai jegy (olimpiai jegy)
olimpiai jegy (olimpiai jegy)

Hiába vásároltak drágább jegyet, mégsem kerültek előkelő helyre. Számos sportrajongó számára most derült ki, hogy egyáltalán nem jó pozícióból nézheti majd az ötkarikás játékokat.

Még el sem ült az olimpiai jegyek elosztásával kapcsolatos botrány, már készülhetnek a következőre Londonban.

A Londoni Olimpiai Szervezőbizottság (LOCOG) nyilvánosságra hozta az ülőhelyek elosztását, miutána a vásárlásnál kategóriák közül lehetett választani, nem pontos helyet kiválasztva. A legtöbben dühösen és csalódottan vették tudomásul, hogy minden bizonnyal távcsőre lesz szükségük, ha követni szeretnék az eseményeket, pedig nem sajnálták a pénzt a jegyre – írja a Telegraph Sport.

Egy, a lapnak nyilatkozó boldogtalan jegytulajdonos például 725 fontot (csaknem 265 ezer forint) áldozott a jegyre, a 100 méteres futás döntőjére, azt gondolván, hogy így majd remek rálátása lesz a versenyre. Ráadásul már az első napon lecsapott a vásárlási lehetőségre, hogy jó helyet biztosítson magának. Hiába: a viadalt a stadion másik oldaláról nézheti majd a kilencedik sorból a legalsó blokkban.

Igazán bosszant a dolog. Nem szól annyira felülre a jegyem, viszont át kell néznem a túloldalra. Jobban jártam volna egy olcsóbb jeggyel, ami magasabban lévő helyre szól, de legalább a jó oldalán a stadionnak. Az esemény nagyon távol zajlik majd tőlem” – mondta a pórul járt szurkoló.

„Meg kellett volna adniuk az ülésrendet. Azt hittem, hogy a legjobb kategóriát választva nem hibázhatok. Ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben” – tette hozzá keserűen.

Nemcsak őt érte kellemetlen meglepetés: egy néző műugrásra vett 450 fontos (csaknem 165 ezer forint) AA kategóriájú jegyet, és elszörnyedt, mikor meglátta, hogy 40 méternyire lesz az ugródeszkától. Attól meg még jobban kiborult, hogy egy másik néző C kategóriás 185 fontos (67 ezer forint) jegyével ugyanannyira közel lesz, igaz a másik oldalon.

A szervezők tagadták, hogy több vonzó helyet tartanának fent a szponzorok számára, mint azt. Sir Keith Mills, a LOCOG elnökhelyettese elmondta.

Hozzátette: azért nem tudtak előre ülésrendet tervezni, mert hatalmas területeket szakít ki a nézőtérből a nemzetközi média és műsorszolgáltatók elhelyezése, ahogy számolniuk kell VIP üléshelyekkel is az államfők, politikusok és olimpiai tisztségviselők részére. Azt viszont nem árulták el, hogy pontosan mennyi helyet foglaltak le ezeknek a csoportoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik