Sport

Újabb magyar férfi teniszbravúr

fucsovics (fucsovics márton, )
fucsovics (fucsovics márton, )

Balázs Attila áprilisi bukaresti menetelését követően egy másik magyar teniszező is ATP-főtáblára került. Fucsovics Márton Hollandiában remekel.

Helyreállni látszik a magyar teniszsport. Az április végén megrendezett bukaresti BRD Nastase Tiriac ATP-250-es torna főtáblájára Balázs Attila a selejtezőből érkezett. Balázs előtt ezt az eredményt Sávolt Attilának sikerült még 2004-ben elérnie. A magyar teniszező egészen a 450 ezer dollár összdíjazású küzdelemsorozat elődöntőjéig menetelt, ahol Fabio Fognini (63.) jelentette számára a végállomást. Balázs a román megmérettetést megelőzően a 450. helyen állt a világranglistán, mára azonban a 255. helyig verekedte fel magát.

E hét végén Fucsovics Márton tette le névjegyét a sportágban. A világranglista 554. pozícióját elfoglaló fiú a szintén ATP-250-es ’s-Hertogenbosch-i tenisztorna kvalifikációjából jutott főtáblára. Szombaton a selejtezőben nyolcadik kiemelt olasz Riccardo Ghedin (291.) ellen tudott győzni. Ellenfele 7-6; 1-0-os Fucsovics vezetésnél adta fel a mérkőzést. A vasárnap délelőtti második körben a német Christopher Kast (rangsorolatlan) verte 6-7; 6-2; 7-5 arányban, majd délután Nikola Mektics (295.) ellen lépett pályára. A horvát ellenfél sem okozott túl nagy gondot a magyar teniszezőnek, aki két szettben, 6-2; 7-6-ra gyűrte le riválisát.

Fucsovics így várhatja a 450 ezer dollár összdíjazású torna főtáblájának sorsolását, ahol David Ferrer (6.), a torna első számú kiemeltje mellett Leonardo Mayer (62.), Tatsuma Ito (68.), vagy Dmitry Tursunov (66.) lehet hétfőn az ellenfele.

E közben a nőknél sem állt meg a teniszélet. Arn Gréta (105.) az Eastbourne-i torna selejtezőjének első körében a kvalifikációban nyolcadik kiemelt Vera Dushevinát (93.) verte 7-5, 6-3-ra, majd az argentin Ormaecheát győzte le 6-3, 7–6-ra. A 32-es elitmezőnyben Babos Tímea alanyi jogon szerepel.

Babosék a Csang, Cseng duóval találkoznak vasárnap 19:30-kor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik