Sport

A csehek kiütötték a házigazdákat

A cseh labdarúgó-válogatott bejutott a negyeddöntőbe, mivel szombaton egygólos győzelmet aratott a lengyelek felett az Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában.

A győzelmi kényszer által hajtott lengyelek nagy lendülettel vetették bele magukat az összecsapásba, több mint negyedórán keresztül folyamatosan veszélyeztettek, lehetőségeik azonban rendre kimaradtak. A csehek az első húsz perc után megnyugodtak, igyekeztek minél többet birtokolni a labdát, s erre a lengyeleknek nem volt ellenszerük. A szakadó esőben gólhelyzetet bőven láthattak a szurkolók, a kapuba találni azonban a szünetig egyik gárdának sem sikerült.

A folytatásban – a várakozásokkal ellentétben – nem úgy tűnt, mintha a lengyelek mindent meg akarnának tenni a győzelemért: alig-alig jutottak el a rivális kapujáig, miközben a csehek a biztos védekezésre építve, ellentámadásaikból több helyzetet is kialakítottak. Taktikájuk a 72. percben vezetett eredményre, s bár ez valamelyest “észhez térítette” a lengyeleket, az utolsó negyedórában a társházigazda válogatottja már nem volt képes egyenlíteni.

A csoport, 3. forduló:
Csehország-Lengyelország 1-0 (0-0)
Wroclaw, 42 ezer néző, v.: Craig Thomson (skót)

gólszerző: Jiracek (72.)
sárga lap: Limbersky (12.), Plasil (87.), Pekhart (93.), illetve Murawski (23.), Polanski (48.), Wasilewski (61.), Blaszczykowski (87.), Perquis (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik