Sport

A másodosztályban indulhat a Kecskemét?

Súlyos döntés jöhet Kecskeméten: a férfi-kosárlabdacsapat a három szakosztályt magában foglaló sportvállalkozás köztartozása miatt lehet, hogy a B csoportban indul.

Nagy a homály a kecskeméti csapatsportok körül. A Kecskeméti SE-t irányító kft. a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda helyi szakosztályait működtette, de botrányok kísérik munkáját.

Teljesítés nélkül kifizetett milliók, köztartozások és ehhez hasonló finomságok jelentkeztek az elmúlt időszakban a klubnál, a város polgármestere ki is jelentette, a maga részéről befejezi a sporttámogatás felügyeletét, ha valakinek szüksége van valamire, szóljon neki.

Pénteken a baon.hu oldalon megjelent egy interjú Stojan Ivkoviccsal, a bajnokságban a felsőházba jutó kosarasok szakmai igazgatójával, aki szerint elképzelhető, hogy a csapat nem indul el az A csoportban. Nos, ez az interjú szombaton már nem volt elérhető a Bács megyei portálon, hibaüzenetet jelez a klikkelés után az oldal.

A BB1.hu még tegnap átvette a hírt, melyben Ivkovic a többi közt ezt mondja: “Át kell gondolni, hogy meddig legyünk rabjai a KSE-nek, és azoknak az embereknek, akik állandóan generálják a feszültséget a csapat körül. A szurkolóink, a város és annak vezetői, a szponzoraink nem azt érdemlik, hogy folyamatosan támadják a szakosztályt. A kosárlabda a 2011/2012-es szezont a szponzoroknak köszönhetően túlélte, sőt elérte a kitűzött célt.Akikkel eddig beszéltem nem ellenzik. Egyetértenek abban, hogy külön úton kell járnia a kosárlabdának. A következő szezonra már össze is állt a költségvetés. A nevezésnek semmi akadálya”.

Ugyanakkor így folytatja: “A jövő héten már többet tudok mondani. Ha az a döntés születik, hogy a B-ligában indulunk, akkor legalább boldog lesz az ellenzék, azok, akik folyamatosan vádaskodtak, gerjesztették a feszültséget. Lesz egy önálló kosárlabda klub, amelyik egy szezont lehúz a második vonalban, reményeim szerint bajnok lesz, aztán a 2014/2015-ös évadnak mát az NB I/A csoportjában játszik újra”.

A csapatban nem tudni, kik maradnak, Djerasimovic és a válogatott Wittmann Krisztián is jövő héten dönt a kérdésben.

 

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik