Sport

Gór-Nagy vállát műteni kell, kihagyja az olimpiát

gór-nagy miklós (gór-nagy miklós, )
gór-nagy miklós (gór-nagy miklós, )

A londoni olimpiára készülő magyar férfivízilabda-válogatott már csak 17 főből áll, Gór-Nagy válla megsérült, műtét vár rá.

Súlyos vállsérülést szenvedett a ZF-Eger védője, Gór-Nagy Miklós, így válogatottunk létszáma 17 főre csökkent. A játékost meg kell műteni, emiatt várhatóan három hónap kényszerpihenő vár majd rá.

A junior-válogatott elleni kétkapuzás közben roppant meg a válla vízilabdázónknak.

“Bekkelés közben, olyan szituációban sérültem meg, ami meccsenként harmincszor, egy szezonban pedig vagy ezerötszázszor fordul elő. Rögtön éreztem, hogy elég instabil lett a bal vállam, de még játszottam egy-két percet – dobtam is egy gólt, mert egyszerűbb volt, mint visszaúszni. Ezután cserét kértem” – mondta a védő.

A vizsgálatok után kiderült, műtétre van szükség, labrum-szakadás miatt. A vállban ehhez tapadnak a szalagok, egyfajta porcszerű képződmény, szakadása után instabil lesz a váll. Valószínűleg csavarokat kap majd a játékos a vállába. A bajnokság rajtjára épül fel, a londoni olimpiáról viszont lemarad.

“Az bosszant leginkább, hogy tényleg rajtam kívülálló ok miatt estem ki a keretből. Ha végiggondolom, azt mondom, mindent ugyanúgy csinálnék, ahogy eddig tettem. Játékszituációban megsérülni, ezt nem lehet bekalkulálni… Sokat dolgoztam és úgy gondolom, erősíteni tudtam volna a válogatottat, de ezzel a sérüléssel a sors keresztülhúzta a számításaimat” – szomorkodott Gór-Nagy.

A szövetségi kapitány, Kemény Dénes sem örült: “Miklós nagyon rendesen dolgozott és láthatóan folyamatosan javuló formát mutatott. Jól játszott tegnap is, a juniorok elleni edzőmeccsen, sok szép szerelés mellett bátor akciói voltak támadásban, nagyon sajnálom a kiesését”.

A válogatott így 17 fővel készül tovább, legközelebb hétfőn edzenek.

A magyar férfivízilabda-válogatott jelenlegi, 17 fős kerete:
Baksa László,Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és Vámos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik