Sport

Ő London legnagyobb magyar aranyesélyese

berki-krisztian(210x140)(2).jpg (berki krisztán, )
berki-krisztian(210x140)(2).jpg (berki krisztán, )

Berki Krisztián megtiszteltetésnek tartja, hogy már az első olimpiáján aranyat várnak tőle. Nagy álma, hogy az Európa-és világbajnoki cím megszerzése után most a nyári játékokon is győzzön.

A sportszakma és a közvélemény nem titkoltan Berki Krisztiántól várja az egyik aranyérmet a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokon. Kérdés persze nem nyomasztja-e mindez a tornászt? „Mindenképpen pozitív dolognak tartom, hogy bár ez az első olimpiám, mindenki rögtön aranyat vár tőlem. Ha az emberben látják ezt a lehetőséget, ezt az eredményt, akkor meg kell ragadni az esélyt, és jól kell megcsinálni a gyakorlatokat.” – nyilatkozta a lólengés világ- és Európa-bajnoka a K&H bajnoki vélemények sorozatának.

„Amikor már fejben is megértem a feladatra, tisztáztam magamban, hogy most csak a tornának van itt az ideje, utazgatni, szórakozni később is ráérek. Hetente 10 edzésre járok, próbálom magamból a legjobbat kihozni és a versenyeken is jól szerepelni. Mivel még nem voltam olimpián, így nincs speciális edzéstervem, ugyanazt a sémát követem, mint az EB-re vagy VB-re készüléskor. Célom, hogy két jó gyakorlatot csináljak Londonban – egyet a selejtezőn, és egyet a döntőben.” – folytatta Berki, aki nem csak magában bízik, hanem a magyar csapat szereplését illetően is optimista, több aranyérmet is remél.

„Bízom a magyar csapatban, sok sportolóban benne van az aranyérem. Jósolgatásba azért nem bocsátkoznék, hiszen a sportban nincsen papírforma, minden az adott pillanatban dől el. Azt kívánom mindenkinek, hogy olyan napot fogjon ki, amilyet szeretne, és akkor sok első helyezésünk lesz!” – adott betekintést a Londonban várható eredményekbe a lólengés legnagyobb aranyesélyese, akit a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 1 millió forintos díja leginkább egy-egy nagyobb verseny utáni kikapcsolódásban, regenerálódásban segített, illetve az összeg a mindennapos vidéki bejárási költségeket fedezte.

Videó: Berki Krisztián tisztában van esélyességével

Ajánlott videó

Olvasói sztorik