Sport

Királyi unoka is játszik az olimpián

Zara Phillips (zara phillips)
Zara Phillips (zara phillips)

A brit lovasválogatott kötelékében részt vesz az olimpián II. Erzsébet királynő lányunokája, a lósportban jeleskedő Zara Phillips.

A 31 éves sportoló – Anna hercegnő lánya – sorozatban jól teljesített a felkészülési versenyeken, különösen Bramhamban ért el szép sikert – harmadik helyezést – High Kingdom nevű lovával, így kiérdemelte a helyet a válogatottban.

“Fantasztikus, hogy megadatik ez a lehetőség. Nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy nyeregbe üljek” – fogalmazott közleményében Zara Phillips, aki ezzel szülei nyomdokaiba lép. Anna hercegnő és első férje, Mark Phillips ugyanis egyaránt képviselte a brit színeket ötkarikás játékokon. Előbbi 1976-ban Montrealban versenyzett, utóbbi pedig tagja volt az 1972-ben Münchenben aranyérmes, 1988-ban Szöulban pedig ezüstérmes brit válogatottnak.

Zara Phillips, a brit trónöröklés rendjében 14. helyen álló királyi unoka 2006-ban világbajnok lett, a BBC közszolgálati csatorna az év sportemberévé is megválasztotta. Úgy volt, hogy Toytown nevű, kivételesnek tartott lovával indul a 2008-as pekingi olimpián, de az állat az utolsó pillanatban megsérült.

Erzsébet királynő unokáját kiváló lovasnak tartják, megítélések szerint gyors és jól bírja a nyomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik