Sport

Triscsuk: Itt érzi jól magát

A hét elején eldőlt, hogy Kristina Triscsuk a Székesfehérváron eltöltött hét szezon után minimum további egy évig az Alcoa FKC játékosa marad.

A klub góllövő-örökranglistáját vezető átlövő a döntéséről, az új vezetőedzőről és a magyar válogatottság lehetőségéről is nyilatkozott.

„Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy maradjak, vagy inkább kipróbáljam magam egy másik országban. Volt szó Franciaországról, Oroszországról, Spanyolországról és Ausztriáról is, hívtak-hívtak, de aztán végül maradtam ismét, mert annyira szeretem magát a várost, az embereket és persze a csapatot. Azt remélem, hogy végre tényleg jók leszünk, és megszerezzük azt a rég vágyott érmet.” – mondta határozottan. „Mindig is kíváncsi voltam, hogy milyenek a skandináv edzésmódszerek. Látható, hogy most Norvégia a csúcs kézilabdában. Először nehéz volt, mert Konkoly Csabával nagyon jó volt együtt dolgozni, de tisztelem az új edzőt, és szeretnék sokat tanulni tőle, nyitott vagyok az új dolgokra.” – nyilatkozta új mesteréről, a norvég Pål Oldrup Jensenről.

A magyar válogatottban is szóhoz juthat, amennyiben megkapja az állampolgárságot. „Nekem ez egy nagyon nagy kihívás! Ha szükség van rám, nagyon szeretnék segíteni a magyar válogatotton. Úgy gondolom, a magyar csapat most is jó, de ha tudok valamit hozzátenni, örömmel vállalom a feladatot.” – hangsúlyozta Triscsuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik