Sport

Pål Oldrup Jensen az Alcoa FKC új vezetőedzője

2012. július elsejétől Pål Oldrup Jensen személyében norvég szakember tölti be az Alcoa FKC vezetőedzői pozícióját.

A 46 éves tréner és a fehérvári klub első lépésben egyéves megállapodást kötött, de a felek az együttműködést hosszabb távra tervezik.

Pål Oldrup Jensen az elmúlt hét szezonban a IL Flint Tønsberg női csapatát irányította, és vezette fel a harmadosztályból a norvég első ligába. Azt megelőzően, 2005-ben a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet nyert.

A Norvég Kézilabda Szövetség alkalmazottjaként éveken keresztül szövetségi kapitánya volt férfi és női korosztályos válogatottaknak. 2011-ben a csehországi U17-es lány Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Norvégia válogatottjával.

Az Alcoa FKC első külföldi vezetőedzője játékosként sikeres kapus volt, szerepelt a norvég válogatottban, valamint bajnoki címekkel és kupagyőzelmekkel is büszkélkedhet.

Pål Oldrup Jensen az FKC felnőtt csapatának vezetőedzői feladatai mellett szerepet kap a klub teljes utánpótlás-rendszerének szakmai irányításában is. A felnőtteknél Siti Bea másodedzővel és Sugár Tímea kapusedzővel dolgozik majd együtt, míg az utánpótlás-nevelés vezetését Deli Rita szakmai igazgatóval közösen fogja ellátni.

A skandináv szakember nem érkezik ismeretlen közegbe, ugyanis januárban már járt Fehérváron, akkor az FKC utánpótlás-munkájával ismerkedett, illetve előadást tartott a fehérvári klub edzőinek a norvégok utánpótlás képzési rendszeréről és gyakorlatáról.Ezen kívül megtekintette a felnőtt csapat edzéseit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik