Sport

Kosárlabdában is van akadémiánk!

kosárlabda (kosárlabda, quigley allie, )
kosárlabda (kosárlabda, quigley allie, )

Az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosársuli közös munkájának beérni látszik a gyümölcse, ugyanis megalakult az országban a negyedik kosárlabda akadémia.

Évek, lassan mondhatni évtizedek óta szisztematikus nevelőmunka folyik Székesfehérvár kosárlabda utánpótlásában. Ennek hozadéka azért megmutatkozott a különböző válogatottaknál, valamint már külföldön is Hanga Ádám személyében elismert, volt fehérvári pattogtat. Ha jól megnézzük elsőként a Bencze Zoltán, Dávid Gergely, Wittmann Krisztián, és Soós Gábor nevével fémjelzett korosztály kapott először lehetőséget arra, hogy az Albacompban, majd később országos szinten is bemutatkozzon. Majd jött egy újabb vonulat: Keller Ákos – aki éppen az USA-ba készül, mert a Phoenix Suns nyári táborába kapott meghívót – Madár András, Keller Vidor, és Somogyfoki Szabolcs is tagja volt a tavalyi ezüst, és az idei bronzcsapatnak.

Az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosársuli tavaly óta működik még szorosabban együtt, és ennek eredményeként akkreditálta a magyar kosárakadémiák közé a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a fehérvári utánpótlást. Így immár Sopron, Pécs és a Vasas intézménye után az ország negyedik akadémiája működhet 2012. augusztus 1.-től Székesfehérváron.

Ezek után elmondhatjuk tehát, hogy  most már a Videoton FC-vel öszefonódó Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, és az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia mellett tehát újabb sportág kapcsolodótt be városunk sportéletében az akadémiai képzésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik