Sport

A Szolnok az Adria Ligában indul

szolnoki-ffi-kosár (ingyenes, szolnoki olaj, )
szolnoki-ffi-kosár (ingyenes, szolnoki olaj, )

A magyar bajnok és kupagyőztes férfikosárlabda-csapat kapta az Adria Liga szabadkártyáját.

Az EuroChallenge négyes döntőjét is megjárt együttes már korábban jelezte igényét arra, hogy csatlakozhasson az Adria Ligához, ugyanis a címvédő Maccabi Tel Aviv kiválásával megüresedett egy hely a bivalyerős bajnokságban. A szabadkártyára hárman pályáztak, a Szolnok mellett a szlovén Helios Domzale és a szerb Vojvodina.

Csütörtökön este aztán megszületett a döntés, a liga elöljárói az Olajnak adtak zöld utat, így Pór Péter együttese a következő szezonban az Adria Ligában indul – első magyar csapatként.

„A szabadkártyára pályázók közül a Szolnok anyagi helyzete volt a legerősebb, így egyértelműen döntöttünk mellettük. Egy többéves szerződésben állapodtunk meg, de azt még tisztáznunk kell, meddig is szóljon pontosan” – nyilatkozta a liga hivatalos honlapjának Radovan Lorbek, a bajnokságot szervező ABA elnöke.

A Szolnok ellenfelei az Adria Ligában bosnyák, szerb, monetenegrói, izraeli, szlovén és horvát csapatok lesznek. Nevesítve a Cedevita, a Cibona, a Split, a Zadar, a Partizan, a Radnicki, a Crvena zvezda, a Krka, az Union Olimpija, a Siroki, az Igoeka, az MZT Szkopje és a Buducsnoszt az Olaj riválisa. A legtöbb klub Horvátországból érkezik, szám szerint négy. A 2001 óta létező sorozat eddigi rekordere a Partizan, amely eddig ötször nyert, ráadásul zsinórban.

A menetrend sorsolását július 10-én tartják Zágrábban. A csapatok az alapszakaszban egy oda-visszavágós kört játszanak egymással (mindenki mindenkivel), majd a legjobb négy jut be a Final Fourba.

A döntés értelmében a Szolnok kihagyja a magyar bajnokság alapszakaszát, a bajnokság középső etapjában csatlakozik majd be a honi küzdelmekbe negyedik kiemeltként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik