Sport

Öttusa: Fehérvár jó házigazda lesz

Csütörtökön eldördül a „rajtpisztoly” a Köfém Sportcsarnokban, valamint a Csitáry G. Emil uszodában, és kezdetét veszi a junior öttusa Európa bajnokság.

19 nemzet versenyzőit látja vendégül Székesfehérvár a közel egyhetes megmérettetésen, amelyet a város önkormányzata és az Alba Volán SC közösen rendez.

„Nincsen olyan év, hogy ne rendeznénk valamilyen világeseményt.” – mondta az EB alkalmából összehívott sajtótájékoztató felvezetőjeként a szervezőbizottság nevében Tóth István az Alba Volán SC társelnöke. Igaza volt, hiszen a sport egy olyan lehetőség, amely a város hírnevét öregbítheti. Kétségtelen, hogy az Alba Volán vagy ifjúsági, vagy junior, vagy felnőtt verseny rendezését vállalja hosszú évek óta, és ezt a hagyományt a jövőben is folytatni kívánják.

Lang Liza a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára is megerősítette Tóth István gondolatait. „A Magyar Öttusa Szövetség minden évben pályázatot ad be egy nagy nemzetközi verseny megrendezésére. Ezek a pályázatok többnyire sikerrel zárulnak, ebben nagyon komoly szerepe van Székesfehérvár városának. Az itt megrendezett versenyek mindig nagyon színvonalasak voltak, ezért is gondoltuk úgy, hogy az idei év három nagy versenyéből az egyik házigazdája mindenképpen Székesfehérvár legyen.”

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint, mint minden utánpótlás versenynek, ennek is nagy jelentősége van, mivel a sportágnak van egy szűk, de nagyon eredményes utánpótlása, és ezekre a fiatalokra szeretnének a jövőben támaszkodni. „Ehhez nagyban hozzájárul ez a verseny is, valamint a korábbi Fehérváron megrendezett versenyek, amelyekről mindenki szép emlékeket őriz. Legyen az a 90-es világbajnokság, vagy a 97-es EB. Biztos, hogy az olimpia évében kevesebb figyelmet kap egy utánpótlás EB, de miután ez hazai rendezésű, így biztos vagyok abban, hogy a magyar közvélemény igenis figyelemmel fogja követni.”

Az EB programja:

Június 7. : Női selejtezők

Június 8. : Férfi selejtezők

Június 9. : Női egyéni döntő

Június 10. : Férfi egyéni döntő

Június 11. : Mixváltó

Június 12. : Női váltóverseny

Június 13. : Férfi váltóverseny

Helyszínek:

Vívás: Köfém Sportcsarnok (Verseci u. 1.-15.)

Úszás: Csitáry G. Emil uszoda (Mészöly G. u.)

Lovaglás: Kunos Lovarda (63. sz. főút, Kisteleki-tanya)

Kombinált szám. Alba Volán SC Sporttelepe (Börgöndi út 14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik