Sport

Törököt fogtunk Fehérváron

Első mérkőzését nyerte meg a magyar U 21-es válogatott Székesfehérváron Gosztonyi András góljával az EB selejtező 7. csoportjában Törökország ellen.

Kapcsolódó cikkek

A két csapat legutóbbi összecsapásán kettő egyes török siker született, idegenben. Most lépett másodszor pályára a Sóstói stadionban Róth Antal csapata, és szerencsére ezúttal nem ismételődött meg az Olaszország elleni legutóbb, szintén itt játszott eredmény. Akkor simán három nullára nyertek az olaszok, és ez a vereség elég rossz ómennel bizonyult, mert összesen négy meccsből négyet veszítettünk el a csoportküzdelmek során eddig.

Mindenesetre most sokkal összeszedettebben játszottunk, annak ellenére, hogy a vendégek akciói sokkal több veszélyt jelentettek kapunkra, és bizony Gulácsi Péternek bizonyítania kellett jó formáját. Az első negyvenöt perc elején Futács Márkó előtt nyílt gólszerzési lehetőség, aztán akár kaphattunk volna egy büntetőt is Kovács István buktatásáért, ám a szerb játékvezető másként látta…

A szünetnek még jóformán alig volt vége, amikor a Futácsot váltó Tischler Patrik első labdaérintéséből belőhette volna a vezető gólunkat, a kapussal állt szemben, de rosszul vette át a labdát, és Özkan Karabulut lett a párharc győztese. Majd ismét Gulácsi percei következtek, aki szinte eksztázisban védte végig a játékrészt. Előbb Sercan Yikoirim fejesét, majd Ridvan Simsek nagy löketét kellett bravúrral hárítania. Aztán jött a 81. perc, amikor Bódi Ádám ívelt középre a baloldalról, a tizenhatos vonaláról Tischler fejelte vissza a támadáshoz csatlakozó Gosztonyi Andráshoz, aki két védő gyűrűjében megtartotta a labdát, majd megtolta a kapus mellett, és az oldalvonal mellől, éles szögből a rövid sarokba emelt.

A hosszabbítással együtt közel negyedórás folytatás éles pengeváltást hozott, török áldozattal, ugyanis egy tumultuózus jelenet után Musa Cagiran kapta meg második sárga lapját. Veszélyesen támadott még így is a török együttes, de akármennyire is próbálták nem tudták megszerezni az egyenlítő gólt. Így csapatunknak még megmaradt az a matematikai esélye, hogy Olaszország mellett továbbjusson csoportjából.  Legközelebb június 5.-én Lichtenstein válogatottjának lesz vendége a Róth-csapat.

Jegyzőkönyv:

U 21 –es Európa bajnoki selejtező, 7. csoport

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Glodovics (szerb) (Jovanovics, Minics (szerbek)

Magyarország: Gulácsi – Szolnoki, Kálnoki-Kis, Kádár, Sváb – Fiola, Simon Á.– Gosztonyi, Kovács I. Bódi (Balázs B., 88.)– Futács (Tischler, a szünetben)

Szövetségi kapitány: Róth Antal

Törökország: Karabulut – Simsek (Özmen, 86.), Akca, Nizam, Cek – Cagiran, Potuk (Aydogdu, a szünetben), Kaplan, Colak – Yikoirim (Bassan, 69.) Tosun

Szövetségi kapitány: Tulunay Kafkas

Gólszerző: Gosztonyi (1-0) a 81. percben

Kiállítva: Cagiran (második sárga lap után) a 89. percben

Edzőszemmel:

– Örülök annak, hogy egy nálunk jóval esélyesebbnek tartott csapatot sikerült legyőznünk. Több összetevője is volt ennek, nagyon fegyelmezettek voltak a játékosok, több volt a jó egyéni teljesítmény, mint azt korábban megszoktuk, valamint türelmesen el tudtuk viselni, hogy a törökök jóval többet birtokolták a labdát, s ezt a nagy nyomást kontroll alatt tudtuk tartani. A gólunk mellett még a hajrában több kínálkozó lehetőségünk volt, de nem vagyunk elégedetlenek, mert sokat dolgoztunk azért, hogy megtörjük a rossz sorozatot. – Róth Antal a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Tipikusan egygólos mérkőzés volt, amelyen ezt az egy gólt, akár mi is rúghattuk volna. A második félidőben sokat támadtunk, voltak lehetőségeink bőven, de a magyar csapat kapusa rendre kifogott rajtunk. –  Tulunay Kafkas a török válogatott szövetségi kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik