Sport

Kikapott a Kemény-csapat a pekingi döntő visszavágóján

kemény dénes (kemény dénes, )
kemény dénes (kemény dénes, )

A magyar vízilabda-válogatott 3 gólos vereséget szenvedett az amerikaiaktól az olimpiai felkészülés első meccsén.

Az Egyesült Államokban kezdte meg felkészülését a londoni olimpiára Kemény Dénes csapata, az első ellenfél Newport Beach-en az USA volt, így megismétlődött a pekingi olimpiai döntő.

A címvédő magyar csapatnak valószínűleg nem sikerült az időeltolódást megszokni, az amerikaiak remekül használták ki helyzeteiket, és 5-2-re elhúztak az első negyedben. A második negyedben már kiegyenlítettebb játék folyt, ám a magyarok itt is beszedtek kettőt, így a nagyszünetben már 7-2-re ment USA.

A harmadik és az utolsó negyedben már belehúztak a mieink, de ez is csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a végén 12-9-es vereséget szenvedtek Kemény Dénes fiai.

A meccs legeredményesebb játékosa Azevedo volt, aki 6 gólig jutott.

„Sajnos betartottuk a szurkolók felé tett ‘ígéretemet’, miszerint ennyi felkészülés után még nem fogunk tudni jól játszani. Védekezésben is és támadásban is sokat kell javuljunk, de két hónappal az olimpiai előtt, úgy gondolom, megvan erre minden esélyünk. Mindenképpen megtiszteltetés, hogy egyenes élő adásban országos tévécsatorna adta a meccset, az a csatorna, amely majd az olimpiát is közvetíteni fogja az USA-ban” – nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlv-nek.

Pólósaink magyar idő szerint kedden, hajnali 2 órakor játsszák következő mérkőzésüket Horvátország ellen.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – olimpiai felkészülési mérkőzés, Newport Beach, Egyesült Államok

USA-Magyarország 12-9 (5-2, 2-0, 3-3, 2-4)

USA: Moses, Varellas 2, Hudnut, Powers 2, A. Wright, Alexander, Beaubien 1, T. Azevedo 6, Bailey, Hutten 1, J. Smith, C. Lapin, Mann, Buckner.

Szövetségi kapitány: Terry Schröder

Magyarország: Nagy V., Katonás, Madaras, Varga Dániel, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Kis G., Varga Dénes, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai, Varga T. 2, Vámos 2, Baksa.

Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Gól – emberelőnyből: 9/16, ill. 5/12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik