Sport

Babosék drámai veresége Strasbourgban

babos-timea (babos tímea, tenisz, )
babos-timea (babos tímea, tenisz, )

Babos Tímea és a tajvani Hszie Szu-vej döntő szett rövidítésben kapott ki az 1. kiemelt Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova dél-afrikai, cseh duótól a 220 ezer dollár összdíjazású, strasbourgi salakpályás női tenisztorna pénteki páros elődöntőjében.

A Babos Tímea és Hszie Szu-vej alkotta, 4. kiemelt duó az első játszmában lemosta a meglepődött Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova párost, akik játékot sem tudtak nyerni.

A nullára megnyert első szett után a másodikat viszont 6-2-re elvesztették, így következett a döntő rövidítés. Az ellenfél hat meccslebdához jutott, ám Babosék mindet védték, és azután nekik volt lehetőségük megnyerni az elődöntőt. Nem sikerült, Grandinék pedig végül legyőzték a magyar, tajvani kettőst.

Babos Tímea higgadtan értékelt a vesztes meccs után: “Nem volt egyszerű, de a páros már csak ilyen. Sok múlik a szerencsén, mint most is. Az első szettben nekünk volt szerencsénk, a második elején pedig az ellenfélnek. Az első játszmában nagyon jól teniszeztünk, a másodikban azonban a jó alap eltűnt az első két, picit balszerencsés gém miatt. A rövidítést sem kezdtük jól, aztán 9-3-nál egyszerre minden bejött, amikor már minden mindegy alapon játszottunk. Eljutottunk a meccslabdáig, de ekkor az ellenfélnek ismét szerencséje volt egy ritörnnél. Ez a hét jó alapot jelent a folytatásra”.

Eredmény – WTA-torna, Strasbourg (220 ezer dollár, salak)

Elődöntő:

Grandin, Uhlirova (dél-afrikai, cseh, 1.)-Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.) 0-6, 6-2, 12-10 – döntő rövidítés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik