Sport

Ötödik ARAK Aktív döntő Fehérváron

Szombaton délelőtt ötödik alkalommal rendezi meg az Alba Regia Atlétikai Klub az ARAK Aktív program döntőjét a Sóstói stadionban.

Nyolc fehérvári általános iskola összesen 123 osztálya versenyzett egymás ellen 1.-6. évfolyamon a városi döntőbe jutásért.
A négy fiú és négy lány alkotta osztályválogatottak márciusban az iskolák tornatermeiben versenyeztek öt versenyszámban: sprint-és gátfutás, helyből hármas- ill. ötösugrás, kislabda hajítás és medicinlabda dobás döntött a döntőbe jutásról.
A „legAKTIVabb évfolyam” és a „legAKTIVabb iskola”  címekért 384 gyermek versenyez majd április 14.-én, szombaton 10 órától a Sóstói Stadion atlétika pályáján.

A több mint 2000 szurkoló osztálytárs jelenlétében lezajló iskolai fordulók és az elmúlt AKTIV döntők alapján idén tavasszal is zsúfolt lelátókra és remek hangulatra számítanak a rendezők.
A Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Program és a Magyar Atlétikai Szövetség valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2010-ben indult versenysorozat játékos formában ismertette meg több ezer fehérvári fiatallal az atlétika mozgásanyagát. A sport, a testmozgás és az atlétika népszerűsítésében idén az E.ON Hungária Zrt. és az AquaGold Kft. segítette az ARAK-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik