Sport

Babos duplán eredményes keddje

Babos Tímea egyéniben és párosan is továbbjutott a strasbourgi WTA-tornán.

Babos Tímea egyesben váratlanul könnyedén jutott a nyolcaddöntőbe. Ellenfele, a lett Anastasija Sevastova ugyanis hátsérülés miatt feladta az 1. fordulós meccset az akkor 3-0-ra vezető magyar játékos ellen.

„Ellenfelem a mérkőzés után elmondta, hogy a reggeli beütés során az egyik adogatásnál megrántotta a hátát. Az alapos orvosi vizsgálat után azt javasolták a fiziósok, hogy próbálja meg a mérkőzést. Nagyon jól kezdtem, uraltam a mérkőzést, ellenfelem pedig érezhette, hogy ‘félemberként’ nincs esélye ellenem”- nyilatkozta Babos Tímea.

„Nagyon jót tett a játékomnak, hogy az elmúlt napokban új szisztémával készültem. Már vasárnap is jól teniszeztem a német csapatbajnokságban. Örülök annak, hogy végre kiderült, melyik az a módszer, amellyel jól tudok átállni a salakos teniszre. Az is kedvez nekem, hogy már itt Strasbourgban is a gyors Garros-labdákkal játszunk” – tette hozzá a magyar játékos.

A könnyed továbbjutás nem jött rosszul Babos Tímeának, aki párospartnerével, a tajvani Hszie Szu-vejjel az oldalán nem sokkal később pályára lépett a negyeddöntőért.

A 4. kiemelt magyar, tajvani duó nem sok esélyt adott a Perrin, Szamajko svájci, orosz kettősnek, az ellenfelek összesen egy játékot tudtak nyerni a villámgyőzelmet arató Baboséknak.

Marosi Katalin a horvát Darija Jurakkal párban kellemes meglepetésre legyőzte az 1. kiemelt Peschke, Srebotnik cseh, szlovén duót.

Eredmények – WTA-torna, Strarsbourg

Egyes, 1. forduló (16 közé jutásért):
Babos Tímea-Anastasija Sevastova (lett) 3-0-nál Sevastova feladta

Páros, 1. forduló (8 közé jutásért):
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.)-Perrin, Samajko (svájci, orosz) 6-1, 6-0
Marosi, Jurak (magyar, horvát)-Peschke, Srebotnik (cseh, szlovén, 1.) 1-6, 6-2, 10-8

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik