Sport

Söpört a Spurs, feléledt a Miami

A San Antonio Spurs együttese 102-99-re nyert a Los Angeles Clippers ellen és bejutott az NBA nyugati főcsoportdöntőjébe.

Ha Hanga Ádám az elkövetkező hetekben belenézne a tengerentúli profiliga, az NBA rájátszásába biztosan lesz kinek szurkoljon. Az őt 2011 nyarán ledraftoló San Antonio Spurs ugyanis négy mérkőzést még biztosan játszik a playoffsban, a Sarkantyúsok ugyanis elsőként bejutottak a főcsoportdöntőbe.

A San Antonio Los Angelesbe látogatott, ahol a Clippers próbált meg életben maradni az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. Chris Paulék ugyanakkor a hajrában elvéreztek, a Spurs rutinos gárdája bírta jobban a meccs hajráját és végül 102-99-re diadalmaskodtak a texasiak, így a Utah Jazz után Los Angeles másodikszámú csapatát kisöpörte a rájátszásból. Az örökifjú Tim Duncan 21, Tony Parker pedig 17 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

A Spurs bombaformában van, ez volt zsinórban a 18. győzelme a csapatnak, a playoffsban pedig eddig 8-0-val áll Gregg Popovich együttese, ez pedig a franchise történetének harmadik legsikeresebb mutatója a kieséses szakaszban.

Az este zsákolása a Clippersé volt:

Keleten egyenlített a Miami. A Heat Chris Bosh elvesztése óta csak keresi önmagát, az Indiana Pacers meg mindeközben szép csendben megnyert két meccset és fordított a párharcban. Nagyon fontos összecsapásra került sor vasárnap este, ugyanis ha a Pacers újra nyerni tudott volna, akkor egy lépésre lett volna a továbbjutástól.

A találkozó ennek szellemében kezdődött, a Miami pocsékul játszott az első félidőben, azonban a második negyed végén az eddig igen visszafogottan teljesítő Dwyane Wade játéka feljavult, LeBron Jamesszel karöltve így fordítottak a találkozó menetén.

Nagyon akarta a győzelmet a Miami:

A Heat végül olyannyira magára talált, hogy simán behúzta a negyedik meccset 101-93-al, ezzel pedig a floridaiak visszaszerezték a korábban eltékozolt pályaelőnyt. James piszkosul jó mérkőzésen van túl, 40 pontja mellé ugyanis lekapott 18 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt is, vagyis csak egy assziszton múlt a tripla-duplája. Wade 30-at tett be a közösbe, de Udonis Haslem feltámadása is kellett a Miami győzelméhez, ő 14 egységet kapart össze.

Eredmények – NBA, főcsoport-elődöntő, 4. mérkőzés

Kelet:
Indiana Pacers – Miami Heat 93-101

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.

Nyugat:
Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 99-102

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0 a Spursnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik