Sport

Egy győzelemre a címvédéstől a Szolnok

A Szolnok győzött a Falco ellen a férfi kosárlabda NB I döntőjének 2. mérkőzésén, és 2-0-ra vezet az egyik csapat harmadik sikeréig tartó fináléban.

Mivel a címvédő Szolnoki Olaj a pénteki első meccset megnyerte Szombathelyen, az idegenbeli sikerrel lényeges előnyre tett szert.

A második meccsen természetesen a hazai csarnokban játszó Tisza-partiak voltak az esélyesebbek, annál is inkább, mert a magyar kosárlabdasport egyik nagy öregje, a 39 éves Kálmán László könyöksérülése miatt nem léphetett pályára.

Az óriási bravúrt végrehajtva az Eurochallenge Kupa Final Four-jába jutott (és ott 4. helyen végzett) Szolnok azonban jó ideig nem tudta érvényre juttatni a papírformát, a félidőben 41-41-re álltak a csapatok.

A fordulás után a Szolnok Báder Márton és Horváth Ákos vezérletével alaposan megszórta a szombathelyieket, és végül 27 ponttal verte riválisát.

Az Olaj már 2-0-ra vezet az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban, ha csütörtökön újabb meccset tud nyerni Szombathelyen, már akkor megszerezheti az újabb bajnoki címet.

Eredmény – Férfi kosárlabda NB I, döntő, 2. mérkőzés

Szolnoki Olaj – Falco-Szova KC Szombathely 101-74 (25-20, 16-21, 38-14, 22-19)

Legjobb dobók: Horváth 22, Báder 22, Gay 16, Mills 15, illetve Timberlake 15, Pantelic 15, Szabó 11

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntőben a Szolnok 2-0-ra vezet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik