Sport

Győri mentőöv a veszprémi kézilabdának

Új edzővel, győri játékosokkal és új néven szerepel a női kézilabda NB I következő szezonjában a Veszprém.

A hároméves szerződés értelmében a Bajnokok Ligája-döntős, az NB I.-ben címvédő Győri Audi ETO KC tizennégy NBI/B-s játékosát küldi Veszprémbe, és a keretet a bakonyaljaiak saját utánpótláskorú fiataljaikkal töltik fel. Az erről szóló megállapodásokat szerdán írták alá Veszprémben.

A jövőben Veszprém-Barabás-Duna Takarék KC néven szereplő csapat edzője a volt győri Róth Kálmán lesz, az eddigi tréner, a 297-szeres válogatott Gyurka János a veszprémi utánpótlásért felelős szakmai igazgatóként tevékenykedik tovább.

Barabás Árpád, a veszprémi klub elnöke a szerződés aláírása után hangsúlyozta: a mostani megállapodásnak óriási jelentősége van a hosszútávú fejlődés szempontjából, és nemcsak az NB I.-es indulási jog megtartása motiválta őket, hanem az is, hogy betekintést nyerjenek a világhírű győri utánpótlás-nevelés működésébe is. Korábban még az is felmerült, hogy nehéz pénzügyi helyzete miatt a Veszprém nem vállalja a további NB I.-es szereplést, noha nem eshet ki, a hétvégén záruló pontvadászatban ötödik vagy hatodik helyen zár.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke elmondta: a fiataljaik bebizonyították, hogy érettek az első osztályra, és az NB I-es szereplésük további lendületet adhat a fejlődésüknek.

Róth Kálmán kiemelte: “A nemzetközi porondon is sikerrel szereplő fiatal győri játékosok további fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, hogy egy csapatban szerepelhessenek az első osztályban. Ebből a klubcsapat és a hazai utánpótlás-válogatottak is profitálnak majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik