Sport

Vesztett a Győr: egy gólon múlt a BL öröm

A 2009-es vereség után, másodszor sem sikerült elhódítani a BL-kupát a Győri Audi ETO KC csapatának. A zöld-fehér mezesek a gólarányok miatt maradtak alul a küzdelemben.

Energiát nem sajnálva küzdötték végig az 1 órás összecsapást Karl Erik Böhn lányai. A papíron is esélyesebbnek számító Buducnost Podgoricával a játék elején fej-fej mellett haladtak a győriek, majd az ellenfél hol 1, hol 3 góllal elhúzott, annak ellenére, hogy Görbicz, Löke és Amorim is bravúros gólokat csavartak a montenegróiak hálójába. Pálinger is hárított, ahogy csak tudott, viszont Lekic esetében voltak gondok, utolsó labdaeladása például végzetesnek bizonyult.

A félidőt 13-12-es eredménnyel zárták a csapatok, és sajnos az eredmény a második félidőre sem fordult. Az eredményjelző tábla végül 27-25-öt mutatott, ami bár összesítésben döntetlent jelentett, a Buducnost idegenben 2 góllal többet lőtt, így ők vihették haza a BL trófeát. Vagyis a hazaiak 1 góllal bukták el a finálét.

Mindeközben Győrben kivetítőn követték figyelemmel a szurkolók a küzdelmet, a Városháza előtti téren, igazi ETO fanatikusok szorítottak Görbiczékért.  Amilyen gyorsan megtelt a meccs előtt a tér, olyan gyorsan ürült ki a vereség után.  Ahogy a dán bírópáros lefújta a döntőt, abban a pillanatban tömegesen hagyták ott a kivetítőt a drukkerek. Csak néhányan maradtak a helyszínen, hogy nyomon kövessék a csata utáni összefoglalót.

A győri átok sajnos nem tört meg, hiszen korábban 4 EHF Kupát, valamint 1-1 BL- és KEK finálét buktak el a lányok. „A jövő Győrben épül” felirattal ellátott mez tehát nem hozta meg a szerencsét, de azért büszkék lehetünk a lányokra, hiszen szép küzdelemben lettek ezüstérmesek.

 

Élő közvetítésünket itt találják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik