Sport

Óriási meccsen verte a Győr a Fradit

A vártnál sokkal izgalmasabbra sikeredett a bajnoki címvédő Győr és a Ferencváros összecsapása a női kézilabda NB I. döntőjében. A végén a hazaiak örülhettek.

Erőltetett menet, és akkor finoman fogalmaztunk, amikor a két legjobb hazai női kézilabdacsapat májusi programjából szemezgetünk. A bajnok Győr a BL-döntőjében, a Ferencváros a KEK fináléjában érdekelt, mindketten a hétvégén jutottak túl az első, egyben hazai mérkőzésen. A Győr kettő, a Fradi egy góllal nyert, így sovány előnnyel utazhatnak Dániába és Montenegróba.

Bármennyire is lelkes a Fradi, és sok csodát megélt már, a találkozó abszolút esélyese a hazai Győr volt, amely 2004 (!) óta nem kapott ki hazai pályán magyar csapat ellen. Már csak azért is a Böhn-csapat volt az esélyes, mert ebben a
szezonban eddig három alkalommal találkozott a két fél, 17, 11 és 10 góllal nyert az ETO: a bajnokikon 37-20-ra és 41-30-ra, a Magyar Kupa negyeddöntőjében 38-28-ra. A döntő egyébként két nyert meccsig tart.

Jól kezdett a hazai csapat, de 4-3-ra már a Ferencváros vezetett a kapuban Pálinger Katalinnal kezdő ETO ellen. Lunde-Haraldsen a második félidőben volt a kapu előtt. A győri közönség addigra döbbent állapotba került, ugyanis az első félidő második felében elképesztő Fradit láthattak, Szamoránsky, Tomori és Szucsánszki vezérletével elhúzott a fővárosi együttes, a hazaiak rengeteg labdát adtak el, pontatlanok voltak. Az utolsó percben már 5 góllal (!) is ment az Elek-csapat, a végére ebből négy maradt, 21-17-tel fordultak a felek.

Szinte teljes kétperces emberelőnnyel kezdte a második játékrészt a Győr, de Abramovics remekelt az első percben, ráadásul a Fradi emberhátrányban is gólt szerzett. Sőt, 23-17-re is elmentek Tomori góljával. 20-24-nél kettős emberelőnybe került a hazai csapat, és Lunde-Haraldsen is három bravúrt mutatott be. Fantasztikus mérkőzést láthattunk. 24-25-nél már sokkal hangosabbak voltak a győri drukkerek, mint addig, nem véletlenül, majd Amorim góljával egyenlített a Győr.

Mégis, újabb fordulat következett, 28-25-re megint a Ferencváros húzott el. Such Nelli volt a meccs egyik hőse, negyedik gólját szerezte 13 perccel a vége előtt. Görbicz szorgoskodott, és a két kapus is megtette a magát (sőt, Pastrovics Melinda is beállt hetest fogni). Jovanka Radicevic 29-29-re alakította az állást az 50. percben. Szucsánszki kétperces kiállítása után 32-31-re vezetett a hazai együttes, ezt korábban 9-8-nál tette.

Végtelen izgalmas volt a mérkőzés, a Pech, Vágvölgyi női bírókettősnek sem volt egyszerű dolga. Aztán Görbicz három perccel a vége előtt eldöntötte: előbb hetebsől talált be, majd labdát lopott és 35-32-re alakította az állást.

A végén már nem volt pardon, előnyben a Győr a döntőben. A hazaiak a meccs végén búcsúztatták a Németországba igazoló Ana Grost, Vérten Orsolyát, valamint a pályafutását befejező Pálinger Katalint.

Eredmény – női kézilabda-bajnokság
Győri AUDI ETO KC – Ferencváros Rail Cargo Hungaria 37-33 (17-21)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik