Sport

Nagy balhé volt a vasi El Clásicón

A Körmend-Falco férfikosárlabda-mérkőzésen összeakaszkodott a hazai Mladenovic és a vendégek karmestere, Kálmán László. A meccset a Körmend nyerte.

Egyenlített a Körmend a Falco ellen a férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjének második mérkőzése megnyerésével, így 1-1-es állásról folytatják majd a felek.

A klasszikus vasi ütközetben végig kiélezett, feszült volt a hangulat, ennek ékes példája volt az az eset, amely két azonnali kiállítással végződött. Ez rendkívül ritka a kosárlabdában, de az egyik legjobb magyar játékvezető, dr. Vígh Péter úgy látta jónak, a meccs hajrájára ne legyen még az addigiaknál is nagyobb a feszültség.

Hiszen az egyik szereplő Kálmán László volt, a szombathelyiek irányítója, aki finoman fogalmazva sem kedvenc a hazai sportcsarnokokban (a hazait kivéve), tőle nem áll távol a csibészség. Mladenoviccsal ütközött össze egy támadás indulásakor, a földre huppant, majd kezdődött a verbális és némi fizikai adok-kapok.

“Kálmán László, aki Magyarországon egy legenda, sajnos most azt mutatta meg, hogy milyen ember is valójában, mert ahogy mondani szokták: „A stílus maga az ember.” Mindannyian tudjuk, hogy, milyen emberek azok, akik köpködnek. Én pedig ezen akkor nem tudtam átsiklani. Sajnálom, hogy kiállítás lett a vége. Jobban szeretek arról beszélni, hogy jó meccset játszottunk, jól védekeztünk, jól dobtunk, mint az ilyen ügyekről. El kell ezt felejteni és inkább a csütörtöki, harmadik meccsre koncentrálni” mondta a BB1.hu-nak Mladenovic.

“Mladenovic már az első meccsen is végig inzultált. Mindenki tudja, hogy ő azért van fent a pályán, hogy provokálja az ellenfél játékosát. Nincs egy szabályos megmozdulása, ezt pedig sajnos a játékvezetők rendre elnézik neki” – mondta Kálmán a szakportálnak. “Az, hogy idáig fajultak a dolgok, a játékvezetők hibája is, hiszen megtorlatlan maradt, hogy végig csípett, vágott, ütött. Folyamatosan hergeltek. Ezt nagyon nehezen viseli az ember. Tegnap aztán fel is lökött, én pedig elismerem, hogy utána köptem egyet felé. Amikor a földön feküdtem, 30-40 centiről is üvöltözött felém, az volt a célja, hogy engem felhúzzon. A bírói hármas még ezt is hagyta, sajnos ebből lett az én kiállításom. Elszakadt nálam a cérna, persze tudom, hogy ezt akkor sem kellett volna. Sajnálom, hogy így alakult, mindenesetre én az eset után rögtön elnézést is kértem tőle” – így Kálmán.

Két videó örökítette meg tisztán az esetet. Az elsőben talán jobban látszik az ütközés, a másik az azt követő jeleneteket foglalja össze.

Nagy meccs volt, az ütközés 1:02-től:

A vitás eset és ami utána következett:

Eredmény – kosárlabda-bajnokság, elődöntő

Fortress Lami-Véd Körmend – Falco-SZOVA KC Szombathely 67-57 (16-20, 14-7, 18-17, 19-13)

Körmend, 1750 néző, vezette: dr. Vígh, Papp, Szabó

Körmend: Ruják 9, Németh 5/3, Fodor G. 5, Bell 20, Townes -. Csere: Eilingsfeld 11, Ferencz 15/3, Mladenovics 2, Cseh -.

Falco: Simon L. 4, Timberlake 14, Will 2, Harazin 4, Pantelic 6/3. Csere: Kálmán 5/3, Szanati 8, Szabó Zs. 14/6.

Kiállítva: Kálmán (26.) , Mladenovics (26.).

Kipontozódott: Szabó (35.), Townes (38.), Harazin(39.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik