Sport

Magyar teniszrangadó Franciaországban

Babos Tímea Czink Melinda ellen meccsel hétfőn a 100 ezer dollár összdíjazású francia ITF-torna első fordulójában.

A 15. Open GDF Suez egyes küzdelmeinek már az első körében összetalálkozik a két magyar hölgy, majd kedden a világranglistán 64. helyezett Babos párosban is pályára lép Kristina Maldenovic oldalán, szintén honfitársunk ellen, ugyanis a Marosi Katalin, Renata Voracova kettőssel néznek majd farkasszemet.

„Jól jön ez a franciaországi verseny, noha nagyon erős a mezőny. Már kielemeztük az elmúlt hetek tanulságait, ezek alapján készültem a tornára. Marokkóban és Budapesten sem állt még össze a salakos játékom. A folytatásban más felfogásban, sokkal türelmesebben kell majd teniszeznem salakon is. Remélem, hogy már Franciaországban eredményesebb leszek” – nyilatkozta Babos Tímea.

Erős mezőny állt össze a dél-franciaországi Cagnes-sur-Merben, ugyanis Aravane Rezai, aki két évvel ezelőtt még világranglista 15. volt, most csak szabadkártyával rajtolhat el a viadalon.

„Meglepő, hogy ilyen erős mezőny szerepel, ilyenre nem igazán akad példa az ITF-versenyeken. De egyértelmű, hogy az olimpia közelsége miatt mindenki „megnyomja” a londoni előtti heteket, igyekszik jó eredményt elérni. Azt pedig tudjuk jól, hogy a nők számára még most is kevesebb versenyt rendeznek, ezért alakulhat ki ilyen mezőny egy 100 ezres tornán” – tette hozzá Babos, aki profiként még sosem játszott Czink Melinda ellen, viszont az utóbbi időben többször is együtt gyakoroltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik