Sport

Michelisz nyert a Hungaroringen

Michelisz Norbert nyerte a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi állomásának vasárnap délután rendezett második versenyét.

A Zengő Motorsport magyar pilótája az ötödik helyről rajtolhatott a WTCC magyarországi hétvégéjének második futamán, ám jól elcsípte a rajtot, így az első kanyarba már a mezőny élén érkezett. Ezt követően Michelisz Norbert szépen növelte előnyét az élen, majd tanári módon őrizte meg pozícióját a Chevivel támadó Alain Menu előtt, a kockás zászló két másodperces különbséggel intette le az első helyen a 12 körös verseny végén.

Ez volt a magyar versenyző pályafutásának második futamgyőzelme a túraautó-világbajnokságon, ráadásul mindezt hazai pályán, 60 ezer őrjöngő néző előtt aratta.

Michelisz győzelme:

“Hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy ilyen jó eredményt érjek el hazai közönség előtt” – mondta Michelisz a futam utáni sajtótájékoztatón. “Remek volt az autó mind az időmérőn, mind pedig a versenyeken. A második futamon sikerült nagyon jól rajtolnom, s néhány kör alatt akkora lett az előnyöm, hogy már csak arra figyeltem, ne hagyjon ki a koncentrációm. Igazából a 6. körtől kezdtem el visszaszámolni, s igyekeztem ésszel, a gumikat kímélve versenyezni. A visszapillantó tükörbe már csak a leintés után néztem bele, a futam közben nem törődtem vele, hogy ki van mögöttem és mennyire közel.”

Micheliszt a délelőtti első futamon ugyan kilökték a pályáról, azonban honfitársunk így is behozta a pontszerző hetedik helyen a BMW-t. Wéber Gábor, a csapat másik pilótája tízedikként zárt délelőtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik