Sport

A győri lányok a védekezésen javítanának

A Győri Audi ETO kézisei kétgólos győzelmet arattak a Buducnost Podgorica ellen. Görbiczéknek azonban lesz min dolgozniuk a visszavágó előtt.

A női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában a zöld-fehér lányok már öt góllal is vezettek a hajrában, de a lefújás pillanatára kettőre dolgozta le hátrányát a montenegrói gárda (29-27). A mérkőzés után máris megkezdődött a munka, ugyanis a podgoricai visszavágó nem lesz sétagalopp.

Ezt tudják a győriek is, Görbicz Anita például a meccs végi leeresztés okait kereste: “Nagyon nehéz volt, de én úgy gondolom, hogy egy döntőhőz méltó mérkőzés volt. Nagyon kevésnek tartom ezt a két gólt, főleg úgy, hogy a végjátékban öttel is mentünk. De nem adjuk fel, a kinti mérkőzésre úgy megyünk, hogy meg szeretnénk nyerni, és nagyob bízom benne, hogy meg is fogjuk. A védekezés nagyon-nagyon gyenge volt, sokkal jobban tudjuk csinálni. A támadójátékkel nem volt probléma, talán egy kicsit lassítani kell majd. De a védekezés a lefontosabb.”

Vérten Orsolya, a csapat balszélsője természetesen bizakodik, hogy összejöhet a BL-trófea megnyerése: “Szomorúak lehetünk, hogy csak két góllal nyertünk, de remélem, hogy elég lesz a visszavágóra. A védekezésünk a második félidő végén összesett, nagyon sok gólt kaptunk, ami megbosszulta magát.”

“Nagyon nehezen boldogultunk egymással, nagyon tudtuk egymás taktikáját. Nem kell elásni semmit, nagyon jó, hogy itthon nyertünk. Lehet jobb is, hogy kis gólkülönbséggel, minthogy a több gólba belekényelmesedjünk.” – ezek már Hornyák Ágnes átlövő szavai.

A BL-döntő második mérkőzésére május 13-án kerül sor Montenegróban. Eredményes hajrájának köszönhetően a Buducnost sokkal jobb helyzetből várja a visszavágót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik