Sport

Kevesellte a DIGI a királyi tévé ajánlatát

A DigiSport közleményben reagált az MTVA pénteki nyilatkozatára, mely szerint a magas ár miatt nem lesznek láthatóak a női kézi döntők országos csatornán.

Pénteken a Magyar Televízió jelezte, meg akarta venni a DIGI-től a Győri Audi ETO Bajnokok Ligája döntős mérkőzéseit, melyet Görbiczék a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen vívnak, valamint az FTC-Rail Cargo Hungaria Viborg elleni KEK-döntős találkozóit.

Azonban az üzlet meghiúsult, az MTVA szerint az irreálisan magas öszeg miatt: a kért ár sokkal magasabb volt annál, mint amit ők felső határként megszabtak. Az ügy előzménye, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a két magyar csapat kérte az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF), hogy tegyenek valamit azért, hogy az oda- és a visszavágók is országos lefedettségű csatornán legyenek láthatóak. A szövetség ezután a DIgiSporttal egyeztetett, és a közvetítési jogokat birtokló csatorna árajánlatot kért több televíziós társaságtól is, de így marad eredeti helyén a két döntős párharc.

Ráadásul a DIGI közleményt adott ki, mely szerint nem ők kértek magas összeget a közvetítési jogokért, hanem az MTVA ajánlott irreálisan alacsonyat.

A DigiSport közleménye

Irreálisan alacsony árat kínált az MTVA a kézilabda kupadöntők közvetítéséért

A mai napon napvilágot látott az MTVA közleménye a női kézilabda európai kupadöntőkkel kapcsolatban, amely a DIGI Sporttal kapcsolatban téves információkat tartalmaz.

A DIGI Sport az elmúlt héten ajánlatot kért három országos elérésű csatornától a női kézilabda Bajnokok Ligája és a női kézilabda KEK döntő párhuzamos közvetítésére, mivel az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) azt kérte cégünktől, hogy tegye a közönség számára szélesebb körben elérhetővé ezeket a kiemelten fontos magyar érdekeltségű mérkőzéseket. A csatorna megkeresésére kizárólag a Magyar Televízió reagált, a tárgyalások pedig csütörtökön lezárultak. A két európai kupasorozat párhuzamos közvetítéséről nem sikerült megállapodni, mert az MTVA benyújtott ajánlata elfogadhatatlannak bizonyult, ugyanis az általuk „a megszokott piaci árnál magasabbnak” nevezett összeg a valóságban, a gyártási költségeket sem fedezte volna.

A DIGI Sport a megegyezés reményében ennek az összegnek a kétszeresét kérte – nem a háromszorosát, ahogy az MTVA közleményében szerepelt – amely töredéke annak a díjnak, amit a csatorna a közvetítési jogokért kifizetett a jogtulajdonosnak.

A DIGI Sport célja is az, hogy minél többen láthassák ezeket a kiemelt közvetítéseket. Továbbra is állítjuk, nem csatornánkon múlik, hogy a kábelszolgáltatók felveszik-e kínálatukba a DIGI Sportot illetve a DIGI Sport Plus-t. Jelenleg másfél millió háztartásban vagyunk jelen, több mint 130 műsorelosztó már elérhetővé tette mindkét csatornánkat.  Kérünk mindenkit, hogy saját szolgáltatójának tegye fel a kérdést arról, hogy miért nem elérhető nála a DIGI Sport.

A kialakult helyzetre való tekintettel, május 5-én 17 órától a Győri Audi ETO-Buducsnoszt Podgorica Bajnokok Ligája finálét, május 6-án 18 óra 20 perctől az FTC-Viborg KEK döntőt, illetve a két összecsapás május 13-i visszavágóját kizárólag a DIGI Sporton lehet figyelemmel kísérni.

Sok szeretettel várunk mindenkit hétvégén a tévéképernyők elé! Szurkoljunk együtt a Győri Audi ETO és az FTC sikeréért!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik