Sport

A Fehérvár szeretné, ha Sofron maradna

Az osztrák bajnokságban szereplő Sapa Fehérvár AV19 jégkorongklub szakosztály-igazgatója, id. Ocskay Gábor marasztalja a gólkirály Sofron Istvánt, noha több kérője is akad.

Ocskay a klub honlapján elmondta, az álláspontjuk világos, ugyanakkor bizonyos feltételek teljesülése esetén nem fogják meggátolni, hogy Sofron egy erősebb csapatba, egy erősebb ligába igazoljon.

Jelen pillanatban ötven százalékot adok mindkét lehetőségnek. De ismétlem, a klubot még nem keresték meg, csak Sofitól tudunk az érdeklődésről. Amennyiben úgy alakul, hogy ő minden áron távozni akar és az érdeklődő egyesület is hajlandó anyagi áldozatot hozni az ügyben, akkor tárgyalhatunk” – fogalmazott id. Ocskay.

A szakosztály-igazgató jelezte: felmerült, hogy két válogatott játékost, Bartalis Istvánt és Vas Jánost hazacsábítsák, de mivel mindkettőjüknek élő szerződése van svéd klubjukkal, ezért leigazolásukra nincs reális esély.

Kitért rá, hogy a magyar játékosok többségének – Sille Tamás és Mihály Árpád kivételével – élő szerződése van. Sille maradása biztosra vehető, a 42 éves hátvéd még egy szezont játszana, és utána a klubban találnak neki más munkát. Mihályt is marasztalja a gárda, és ő is szívesen maradna.

Közel az egyezség, valószínűleg a jövő héten sikerül megállapodnunk” – tette hozzá id. Ocskay.

A légiósok közül a kanadai Harlan Pratt és Chad Klassen, továbbá az amerikai Derek Ryan biztosan Fehérváron szerepel a következő szezonban. A kanadai kapus, Adam Munro és a szlovák védő, Juraj Durco sorsa azonban még nem dőlt el, de mindkettőjüket szeretnék megtartani. A tavalyi légiósok közül a kanadai-svéd Eric Johansson visszatérése nincs kizárva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik