Sport

Nagyot kaszáltak a magyarok Dominikán

Szabó Zoltán második, Vizsnyiczai Zsolt harmadik helyezést csípett el a póker GSOP sorozat Dominikán rendezett grand finaljén.

222 játékos vett részt a Grand Series of Poker versenysorozat Dominikán rendezett nagydöntőjén. A torna fényes magyar sikerrel ért véget, Szabó Zoltán második helyével 93240 dollárt, míg Vizsnyiczai Zsolt a harmadik helyen zárva 63 270 dollárt nyert – írja a Poker.hu.

Hat magyar játékos utazott ki Dominikára, hogy megmérkőzzön az Ongame hálózat versenysorozatának, a Grand Series of Poker döntőjének bajnoki címéért.

Sajnos Tóth Redmond és Németh János nem értek pénzbe, viszont Krecsó Gábor 26. helye és Tóth Béla 18. megszerzett pozícióján felül Szabó Zoltán és Vizsnyiczai Zsolt a fináléba is bejutottak.

Szabó ráadásul az első helyről kezdhetett, míg honfitársa a hatodikról várhatta a küzdelmet a 144 ezer dolláros első helyért.

A márciusban a II. Tropicana Póker Kupa második helyéig jutó Szabó Zoltán ebben a döntőben is jól kezdett, egyszerre tudta két ellenfelét, a horvát Svetoslav Dodevet és a litván Aku Joentaustát is kiejteni.

Már csak hatan voltak a döntőben, amikor a kevés zsetonnal rendelkező Vizsnyiczainak sikerült duplázni, így ő is harcba szállt a győzelemért.

Szabó időközben búcsúztatta a negyedik helyen Jeff Topolt, így három főnél még mindkét magyar játékos reménykedhetett a bajnoki címért, amiről végül Vizsnyiczainak kellett lemondani, hetes párral került allin éppen Szabó kilences párja ellen, és végül nem tudott javulni lapja.

A párbajt Szabó mellett az orosz Andrey Shatilov játszhatta, aki nagy hátrányban volt magyar ellenfelével szemben. Shatilov azonban nem adta fel, fordítani tudott, majd Szabó rosszul sikerült blöffje után a győzelmet is meg tudta szerezni.

Szabó Zoltán a második helyével 93 240 dollár boldog tulajdonosa lett, míg Vizsnyiczai Zsolt 63 270 dollárral gazdagabban utazhatott haza Dominikáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik