Sport

Kezdődhet az őrület

Már csak kettőt kell aludni, és megkezdődik a férfi kosárlabda bajnokság elődöntője egy igazán pikáns, Albacomp-Szolnok páros csatával.

Tavaly ez a párosítás már a bajnokság végét jelentő döntőben szerepelt, de idén már a legjobb négy között „összefutott” a két csapat. A Szolnok címvédőként ezúttal nehezebb pozícióból indul a három nyert mérkőzésig tartó csatába, ez talán némiképp előnyt jelenthet az Albacomp számára. Más kérdés, hogy ilyenkor már rettentően kiegyenlített a küzdelem, és ahogy tavaly, úgy idén is előfordulhat, hogy egyik csapat „elcseni” a másik előnyét.

Mindenesetre kíváncsiak voltunk az idei szezon Alba-Szolnok két győztes meccsének kulcsfigurája, Keller Ákos véleményére.

– Nagyon motivált az egész csapat, egyrészt a tavalyi döntő miatt, másrészt, pedig idén is jó eredményt akarunk elérni, ezért szeretnénk feltétlenül nyerni a Szolnok ellen. Az alapszakaszban nekem mindkét mérkőzésem jól sikerült, de az ilyen meccsekre én általában nagyon jól fel tudok pörögni, igaz ez nemcsak rám, hanem az egész csapatra jellemző. Ezekre a találkozókra nagyon sokan kijönnek, még azok is, akik esetleg a „kisebb” összecsapásokon nincsenek kint, és nagyon szurkolnak nekünk. Egy jó ellenfél ellen játszunk, ez még jobban feltüzel bennünket, még jobban akarunk. Bízom abban, hogy folytatódik az a tendencia, hogy jól fog menni a játék. Nem lehet tudni, hogy a Szolnokra milyen hatással lesz a hétvégi két vereség a nemzetközi kupában. Lehet, hogy ez előny lesz számunkra, mert fáradtak lesznek, de elképzelhető az is, hogy hátrány lesz, mert ők játékban vannak, és ettől jó formában lesznek. Ez majd kiderül úgyis a meccsen. Elsősorban Trotter Obbiet kell megállítani, amennyiben ő jól játszik, akkor az egész csapatnak jól megy. Mellette még Hriszto Nikolovra kell még odafigyelnünk, mert ő ellenünk mindkét meccsen jól játszott, centerposzton Báder Mártont kell megfogni, valamint a kinti dobásaikra kell fokozottan ügyelni, mivel mindenki jól dob náluk távolról. Hogy mivel lehet őket megfogni: Jól kell védekeznünk, és le kell futnunk őket, mert ők bizonyára lassítani szeretnék a mi játékunkat. Remélem, hogy minél kevesebb meccsel mi jutunk tovább. – nyilatkozta a center.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik