Sport

Gond nélkül elődöntős az Albacomp

Ahogyan arra már előzetesen számítani lehetett az Albacomp simán vette az akadályt a Pécs elleni negyeddöntőben, és már ott van a négy között.

Kapcsolódó cikkek

Ha nem is eleve feltartott kézzel, de erejében jelentősen megtörve érkezett a Pécs a harmadik találkozóra. Az előző mérkőzésen megsérült, és már a bemelegítést is a kispadról figyelő Andrija Csirics, és Jara Rubin Doyne távollétében esélyeik minimálisra csökkentek a teljes garnitúráját felvonultató Albával szemben.

Így aztán különösebben nem keltett meglepetést, hogy csupán a 6. percben szerezték első pontjukat Deák Csaba büntetője után. Különösebben nem kellett az Albacompnak trörnie magát, hárompontosaik rendre kosárba találtak, és toronymagasan nyerték is ezt a dobópárbajt az első félidőben.

A Pécs küzdött becsülettel, de tizenöt pontos előnynél Dzunics Braniszlav bátran küldhette harcba a fiatalokat. Így volt olyan, hogy Muhammad El-Amin a maga 24 évével volt a legidősebb parketten levő hazai játékos. A két Keller egymást kereste a labdával, Supola Zoltán, valamint Juhos Levente, pedig gyakorolhatta a hármasokat.

A második félidőben rátett még egy lapáttal az Alba, továbbra is csak szórták a triplákat, a különbség csak nőtt, az egyre jobban hitüket vesztő vendégeknél, pedig egyedül Kovács Péter tartotta velük a lépést. Az volt a záró negyed nagy kérdése, hogy eléri-e a száz pontot a fehérvári együttes, vagy nem. Ez négy pont híján sikerült, de a lényeg az volt, hogy a lehető legsimábban kerüljön be Dzunics csapata a négybe.

Az óhaj, a kitűzött cél teljesült, az elődöntőben már egy sokkal nehezebb falat vár a csapatra. Ez nem más, mint a Szolnoki Olaj gárdája, akik, ha nehezen is, de szintén három győzelemmel abszolválták a negyeddöntőt a Kecskemét ellen. Az Albacomppal ellentétben ők nem nagyon szusszanhatnak, mivel számukra a jövő hétvégén következik az EuroChallenge Final Four, melynek ők lesznek Debrecenben a házigazdái.

Jegyzőkönyv:

Albacomp Fehérvár – PVSK Pannonpower 96-62 (27-13, 16-19, 31-12, 22-18)

Székesfehérvár, 2000 néző

Vezette: Cziffra, Szabó G., Pozsonyi

Albacomp Fehérvár: Simon B. 5/3, El-Amin 5/3, Hollis 15/3, Hendlein 2, Keller Á. 10  Csere: Juhos 12/12, Chism 10, Bódi 12/6, Madár 7/3, Supola 16/12, Keller V., Somogyfoki 2

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

PVSK: Vaszojevics 3, Csabay 2, Deák 6/3, Kovács P. 26/9, Tóth N. 17

Csere: Biró 8/6, Halász,  Ignácz

Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Az eredmény alakulása: 4. p.: 12-0, 8. p.:19-6, 12. p: 32-18, 15. p.: 35-20, 19. p: 41-25, 23. p: 51-37, 26. p: 61-42, 32. p: 76-49., 35. p.: 86-49, 38. p.: 91-55.

Edzőszemmel:

– Próbáltunk egy kicsit agresszívabban játszani, mint az előző két mérkőzésen, ez helyenként sikerült. Ezen a meccsen az volt a lényeg, hogy mindenki szóhoz jusson, és ezzel a bizalommal éltek is a játékosok.  – Dzunics Braniszlav az Albacomp Fehérvár vezetőedzője

– Pécsen mindenki büszke lehet erre a csapatra, emberfeletti teljesítményt nyújtottak a srácok. Nekünk ez a play-off amolyan ráadás volt, legutóbb Pécsett nem sikerült nyernünk, ma, pedig esélyünk se volt. – Csirke Ferenc a Pécs vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik