Sport

A brit olimpiai futballválogatott a brazilokkal meccsel

stuart-pearce(960x640).png (stuart pearce)
stuart-pearce(960x640).png (stuart pearce)

Nagy-Britannia férfi és női labdarúgó-válogatottja is felkészülési meccset vív Middlesbrough-ban az olimpia előtt.

A férfiak július 20-án találkoznak a brazil válogatottal a Riverside Stadionban. Stuart Pearce legénysége az olimpiai játékok egyik fő esélyese, így az ellenfél kiválasztásnál nem is volt kérdéses, hogy a világ egyik legerősebb válogatottja ellen lépnek pályára a britek. A női alakulat is a ‘Boro otthonában meccsel majd – a férfiak előtt -: ellenfelük a svéd csapat lesz.

A szigetországi együttes legutóbb az 1960-as, római olimpián vett részt, míg nemzetközi barátságos meccset 1971 óta nem játszottak. Akkor Bulgária volt a britek ellenfele.

“A világ jelenleg legszebb futballját a brazilok játsszák, így remek lehetőségünk nyílik arra, hogy belerázódjunk az olimpiai ritmusba. Vehetjük úgy is, hogy ez lesz az első meccsünk, kell ennél jobb ellenfél?” – nyilatkozta Pearce.

A brit labdarúgó hölgyek először vehetnek részt az ötkarikás játékokon, így Hope Powell szövetségi kapitány érthetően izgatott: “A svédek nagy erősek, így ez remek kihívás lesz számunkra. Ezzel a meccsel megmutathatjuk a világnak, hogy a női foci jelentős javuláson ment át az elmúlt években.”

A szigetországban ez lesz az első alkalom 1989 óta, hogy egy napon, egy helyszínen a női és a férfi csapat is meccset játszik. Akkor az angol hölgyek a svédekkel, míg a férfiak Chile ellen futottak ki a Wembley gyepére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik