Sport

Talmácsi: Versenyzésre biztonságos a Hungaroring

A csúszásmentes festékkel újrafestett Hungaroringen a magyar gyorsasági motorsport egyetlen világbajnoka tesztelhetett elsõként

Immár az egyik legfontosabb akadálya is elhárult annak, hogy a Hungaroringen ismételten nemzetközi gyorsasági motorversenyeket rendezzenek, miután a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) által elõírt módon és a nemzetközi szövetség által ajánlott, csúszásmentes festékkel újrafestették a mogyoródi pálya rázóköveit, szegélycsíkjait, a teljes boxutca felületét és a rajtrácsot is.

Szalay Balázs, a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a munka elkészült, és immár minden feltételnek megfelel a magyar pálya, hogy nemzetközi motorversenyt is rendezhessenek rajta. A hazai Formula 1-es Versenypályát Magyarország egyetlen gyorsasági motoros világbajnoka, a 2007-ben a 125 köbcentiben gyõztes Talmácsi Gábor tesztelte több órán keresztül.

Az felújtásra azért volt szükség, mivel a FIM szakemberei tavaly kifogást emeltek a Hungaroring pályacsík festése miatt, nem adták meg a rendezéshez nélkülözhetetlen licencet, így a pályán nem is tudták megrendezni a Magyar Bajnokság õszi futamait. A Hungaroring Sport Zrt. vezetõsége azonban lépett, megfogadva a FIM ajánlását. „A munkával már elkészültünk, immár minden nemzetközi és hazai elõírásnak megfelel a pálya, így semmi akadálya nincs annak, hogy a nemzetközi szövetségtõl megkapjuk a versenyengedélyeket. Mielõtt a FIM szakemberei leellenõriznék a munkálatok elvégzését, felkértük Talmácsi Gábort, hogy egy mindenre kiterjedõ teszten gyõzõdjön meg arról, hogy a Hungaroring tökéletesen alkalmas gyorsasági motorversenyek megrendezésére” – fogalmazott Szalay Balázs.

2007 világbajnoka öt órán keresztül tesztelte a pályát, és amikor leszállt Hondája nyergébõl, igencsak elégedetten beszélt a pályán tapasztaltakról.

„A tapasztalataim nagyon jók, úgy érzem, most már megkaphatja a licencet a mogyoródi pálya. Az újrafestett rázókõ és fehér csík tapadása végig megfelelõ a teljes pályán, és jól ki lehet motorozni a rázókövekre. A 14-es kanyar új aszfaltot kapott, aminek így szintén sokkal jobb lett a tapadása. Nagyon jól éreztem magam a teszt során, és ez az újrafestett pálya nemcsak az utcai motorosok, hanem a versenyzõk számára is alkalmas és biztonságos a gyakorlásra és a versenyzésre egyaránt” – jelentette ki Talmácsi Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik