Sport

Nem sikerült a továbbjutás a vásárhelyieknek

Az idegenben aratott kilenc pontos győzelem is kevés volt a Budapesti Honvéd ellen, Utasiék nem tudták keresztül verekedni magukat a tehetséges fiatalokkal felálló fővárosiakon.

Jól kezdtek a hazaiak, Mócsai és Kukla kosarai után már 6-2 volt az állás, nem hagyták azonban magukat Kwame-ék, és kiegyenlítettek. Tripla párbajba kezdtek a játékosok: Utasi, Kwame, Vejinovics, Utasi volt a sorrend.(19-15) Utasit nem tudták tartani, kintről és a palánk alól egyaránt veszélyes volt. Nem ritkán két emberről dobott ziccert, 9 perc után már 12 pontnál tartott.

Soványka, három pontos Kosársuli vezetésnél kezdődött az első negyed. De Szeleczky és Szécsényi kosaraival gyorsan megfordult az állás. Fej-fej mellett haladtak a gárdák, időt is kért dr. Elek András, mégis a piros mezesek vették magukhoz a kezdeményezést. (31-34) Gyors és színvonalas volt a játék, egyik csapat sem tudott elszakadni. Taga szórt egy távoli hármast, Kukla eladott egy labdát, majd Sétáló dobott egyet közelről, erre Czibere válaszolt egy trojkával, végül két másodperccel a játékrész vége előtt Vejinovics is betalált. Ezzel a félidőben a lehető legkisebb különbséget mutatta az eredményjelző: 44-45.

A fővárosiak szerezték az első gólt a második félidőben, majd egy parádés Utasi-Kukla összjáték után a kék-sárgák is betaláltak. Mócsai kosarával pedig már vezettek is a vásárhelyiek. Vejinovics rendkívül jól irányította társait, és a védekezésből is kivette a részét. Sok faultot szedtek azonban össze Kukláék, a centernek például a harmadik periódus derekán már négy személyi állt a neve mellett., mint ahogy néhány perccel később Vasé mellett is. Egyre feszültebbé vált a hangulat a küzdőtéren, Utasi pontjai ekkor életmentőnek bizonyultak, 65-61.

Izgalmasnak ígérkezett az utolsó 10 perc, a Kosársulinak a továbbjutáshoz meg kellett őriznie az első találkozón megszerzett 9 pontos előnyét. Taga György azonban rögtön egy három pontossal nyitott, majd egy ziccerrel is megfejelte.(65-66) Sőt Tursics is szerzett két duplát. Olvadt a kilenc pont, ami a Czibere tecnikaija után kapott büntetőkkel és Taga újabb kosarával már egál volt összesítésben. Ekkor Kukla szerzett egy triplát, amire Taga és Széchényi is a vonal mögül felelt. Ekkor már négy ponttal a Honvédnak állt a zászló. 5perc volt ekkor vissza. Tovább romlott a helyzet, 7 pontos hátrányt kellett megfordítani, Kiss Gergely dobott egyet távolról. Az idő azonban egyre fogyott. Kukla dobott egy közelit, és még egy személyi hibát is kiharcolt, a büntetőt kihagyta, de Vas Péter összeszedte a lepattanót. Majd Schéda dobott egy ziccert, ekkor újra minden nyílttá vált. Ezután újra megrázták magukat Szeleczkyék, és már csak 15 másodperc volt arra, hogy az összesített 4 pontos hátrányt visszahozzuk. Ez viszont már nem sikerült, a vége 77-95 lett.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Budapesti Honvéd 77-90 (26-23, 18-22, 21-16, 12-29)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Bogárdi, Mester, Földi

Kosársuli: VEJINOVICS 10, UTASI 20/6, Mócsai 5, Vas 12, KUKLA 19/3.

Csere: Kiss 5/3, Czibere 3/3, Grezsa -, Rácz 1, Schéda 2

Edző: dr. Elek András

Dr. Elek András: “Reális eredmény született, támadásban és védekezésben is felül múlt bennünket a Honvéd. Ez a különbség a két csapat között, a fővárosiaknál két csapatnyi fiatal játékos már az edzéseken is ádáz küzdelmet folytat a csapatba kerülésre és ezt a harcosságot a mostani mérkőzésre is át tudták menteni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik