Sport

Az ukránok megnyerték nekünk a bronzot

Mivel Ukrajna legyőzte a japán válogatottat a divízió I-es jégkorong-vb-n, ezért harmadiknál roszabb helyen nem végezhet a magyar csapat.

A magyar válogatott fél 5-től játszik a britekkel a ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság utolsó napján. A japánok drámai csatában, a hosszabbítás utáni büntetőpárbajban kaptak ki Ukrajnától, ezért nekünk (az ellenük elért győzelem miatt) már pont sem kell a harmadik helyhez.

Számtanórán szöveges feladatnak is elmehetne a torna utolsó játéknapja. A hosszabbítás előtti szünetben mutatták is, ahogy a lelátón egy magyar és egy brit drukker matekozott, hogy akkor kinek mennyi pontra lenne szüksége a találkozóból. Mi csak a végeredményt közöljük: a magyar és a japán csapat is hat ponttal áll most a tabellán, viszont az egymás ellen játszott meccs eredménye alapján miénk a bronzérem.

A magyaroknak így is maradt miért küzdeniük: a pozitív mérlegért. Ha nyerni tudnak a britek ellen, akkor 5 meccsből 3-at hoztak, és győztesen búcsúzhatnak a tornától. Az osztrákok elleni vereség utána pihenőnapon megkérdezett játékosok és a szakmai stáb is erre hajt.

Az ukránoknak a győzelemmel három pontjuk lett, azaz megelőzték a kétpontos briteket. E között a két csapat közt dől el, hogy ki esik egy szinttel lejjebb, azaz játszik jövőre továbbra is a divízió I-ben, csak az „alsó háznak” minősülő B csoportban.

A britek ellenünk az „életben maradásért” fognak küzdeni, bár nekik elég lesz a rendes játékidőn belüli döntetlen, azaz egy pont, hiszen az ukránokat – hosszabbítás után – legyőzték.

Az angolok ellen egyébként kifejezetten jó az eddigi magyar vb-mérleg: négy győzelem, egy vereség. Ráadásul kétszer épp Ljubljanában arattunk sikert felettük.

A sport 24 információi szerint a magyar kapuban Budai Krisztián debütálhat a vébén.

Pálfi Rita (Ljubljana)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik