Sport

Rendezni kell a fejeket

Kiesett az U 18-as magyar válogatott a Székesfehérváron rendezett Divizíó I-es világbajnokságon, a kiesés és a lengyelek elleni vereség okait elemezzük.

Mindenféleképpen rányomta a bélyegét a mérkőzés tétje játékunkra, igazság szerint az első két harmadban nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. Nagy valószínűséggel azért volt a kezekben, a fejekben a görcs, mert a társaság az előzetes várakozásoknak megfelelően sokkal jobb eredményt várt. Sajnos azonban, hogy eljutottunk arra a pontra, hogy olyan mérkőzést kellett játszanunk, ahol a kiesés volt a tét. Ezt, pedig nem tudták fejben feldolgozni a játékosok, és jóval a képességeik alatt játszottak. A tetejébe ez a lengyel válogatott nem egy világverő együttes volt, inkább gyengének lehetne nevezni a vb látott összteljesítményüket.

Nézzük, hogyan látta a világbajnokságot, a lengyelek elleni meccset a szövetségi kapitány, és a játékos?

– Megint szörnyen kezdtük a mérkőzést, és gyorsan kerültünk kétgólos hátrányba. Az egész tornán csak a fehéroroszok ellen szereztük mi az első gólt, a többi találkozón futnunk kellett az eredmény után. A második harmad elején ismét nehéz helyzetbe kerültük, hiszen az első támadásukból a harmadik találatukat is belőtték a lengyelek. A mentális felkészülésről sok szó esett a torna alatt, ennek lényege nyilván az, hogy amint a játékvezető ledobja, a korongot mindjárt harcba kell szállni. Ez teljes mértékben az én felelősségem. Ennek a csapatnak nagyobb hittel kellett volna rendelkeznie, és ebben én hibáztam Emiatt vissza kell pörgetnem a dolgokat, megnéznem, hogy hol siklottunk félre, min kellett volna változtatni. Csalódást keltő, hogy kiestünk a csoportunkból, ez a csapat nem érdemelt kiesést, de a sportban tényleg minden előfordulhat. A Négy Nemzet Tornája után úgy éreztem, hogy készen állunk a vb-re. Tévedtem, rosszul éltük meg a győzelmeinket, és nem az üzenetükre helyeztük a hangsúlyt. – mondta Eric Thurston szövetségi kapitány.

Korbuly Gergely a csapat egyik legrutinosabb tagja, válogatottunk csapatkapitánya, a finn Alingsas U 18-as csapatának bekkje reálisan értékelte a csapat szereplését.

– Nehéz ilyenkor mit mondani… Megpróbáltunk minden megtenni a jégen, sajnos ez így sikerült. Nem ezen a meccsen kell elgondolkozni, hanem az egész heti hozzáállásunkon. Voltak széthúzások a csapaton belül, nem mindenki egy irányba ment, és ez kihatott a pályán produkált teljesítményünkre. Rendezni kell a fejeket, és innen kell továbbmenni. El kell azon gondolkoznunk, hogy februárban egy divízióval feljebb lévő csapatok ellen nyertünk, most meg két gyengébb csapattól kaptunk ki. Ezen el kell gondolkodnunk, és vissza kell jutnunk mind U 20-ban, és U 18-ban is a megérdemelt helyünkre, mert most nem ott vagyunk. – nyilatkozta a védő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik